Vellykket sjømatmesse i Oslo

Hovedinnhold Hovedmeny
Tilbake til Tema

Vellykket sjømatmesse i Oslo

BAMA Storkjøkken markerer seg stadig i større grad som sjømatleverandør, og arrangerte mandag 25.februar en svært vellykket sjømatmesse på Kulturhuset i Oslo.


I løpet av dagen var i underkant av 200 personer innom for å se og smake på nydelig sjømat, i tillegg til å høre på spennende foredrag. Leverandørene som var tilstede var Scalmarine, Norwegian Shores, Sterling, Insula, Frøya, Salsus og Solera. 

– Sjømatmessen er en fin arena og viktig møteplass for oss som grossist, våre leverandører og kunder. Her får vi presentert vårt brede sortiment innen sjømat, sier Andre Misund Fagsjef for mat i BAMA Storkjøkken.

Bærekraft i fokus

Bærekraft er for mange et komplekst og krevende fagfelt, som stadig blir viktigere, og det ble satt ekstra søkelys på temaet under messen. Julie Døvle Johansen fra Verdens Naturfond (WWF), understreket i sitt foredrag hvorfor det er viktig å velge bærekraftig sjømat.

Louise Valentin, rådgiver for Marine Stewardship Council i Skandinavia, ga forsamlingen innsikt i sertifiseringsordningene MSC og ASC, som BAMA Storkjøkken følger når det gjelder sjømatsortimentet.

På det matfaglige området bidro Jan-Erik Hauge, kjøkkensjef på Nemesis og kokk på det Norske Kokkelandslaget, om hvordan de setter sjømat på menyen i restauranten.

Initiativtaker Sivert Glærum er svært fornøyd med arrangementet. 

– Jan-Erik snakket om det å forstå håndverket bak dette med norsk sjømat, og hvem er vel bedre til å fortelle det enn våre leverandører. Et slikt arrangement også er med på å redusere avstanden mellom kunde og leverandør. Som kunde blir det enklere å gå god for produktene og sette det på menyen, når man ser arbeidet som ligger bak.