Rosettkål

Hovedinnhold Hovedmeny
Tilbake til Tema

Rosettkål

Vakker, velsmakende, næringsrik og allsidig. Den lille rosetten er grønn med lilla islett og er en krysning mellom rød grønnkål og rosenkål.


Rosettkålen er relativt ny på markedet, og er like velsmakende som den er dekorativ på tallerkenen. Denne kålen ble først utviklet i England og kom på markedet i 2010. Da hadde man brukt 15 år på å finne den rette balansen i smaken. Det hele startet med et ønske om å lage en rosenkål med mindre bitterhet enn den vi kjenner i dag. Resultatet ble en helt ny kål på størrelsen med en rosenkål. Smaken er mild, søt og med et lite nøttepreg. Her i Norge ble denne grønnsaken først kjent i 2015. 

Rosettkål er en næringsbombe og går under betegnelsen supermat - på lik linje med flere andre kålsorter. Den er rik på vitamin A i form av betakaroten, vitamin E, vitamin K, vitamin C, sporstoffet kobber og kostfiber. I tillegg får du vitamin B6 og folat, samt kalsium og kalium.

Vår leverandør av rosettkål er Vang gård på Toten. 

Lett å bruke

Rosettkål er lett å bruke og kan wokes, smørdampes, bakes, sauteres, blancheres, grilles eller spises rå.

  • Sautér rosettkålen i 2-3 minutter i en god olje på stekepannen. Dryss over noen pinjekjerner, litt salt og finhakkede urter før servering.
  • Friter buketter av rosettkål og server dem med litt majones til forrett.
  • Rist rosettkål i en ildfast form med litt olivenolje på 250°C i ca. 10 minutter
  • Lag en enkel salat med delte eller snittede rosettkål toppet med en god dressing.