Amalfisitron fra Italia

Hovedinnhold Hovedmeny
Tilbake til Tema

Amalfisitron fra Italia

Fra Costieragrumi de Riso får vi Amalfisitroner – betraktet som verdens beste. De har en helt unik lukt, er saftige, har intens aroma og tykt skall. De har også en søtere smak enn andre sitroner, og er mer vitaminrike. Sitroner setter preg på alt de brukes til. Og ingen sitroner setter et finere preg enn amalfisitroner.

Amalfisitronen spiller en viktig rolle i det italienske kjøkken, og brukes i alt fra marinader til salater, fisk, sauser, kaker, iskrem og desserter. Med sitroner fra Costieragrumi de Riso kan du gjøre det samme.

46c41302455240d19d50b0ab1111f08b2.jpg

Amalfikysten er et perfekt sted for å dyrke sitroner. Et jevnt klima; nesten aldri kjøligere enn 12 grader og sjelden varmere enn 30. Rikt jordsmonn, sol i massevis og akkurat passe mengder regn og vind. Derfor blir Amalfisitronen betraktet som verdens beste, en verdi de tre søskenbarna vet å forvalte. De dyrker sitronene sine på de flotte terrasserte hagene området er kjent for, og sørger for at sitronene blir plukket for hånd. Slik blir fruktene skånet for den hardhendte behandlingen mekanisk høsting kan føre til. 

imageteq2.png

Costieragrumi de Riso ble grunnlagt av Alfonso ‘e Mariett i 1927. Den unge mannen hadde talent for sitrondyrking, og overførte etter hvert både kunnskap og lidenskap til egne barn. Slekt fulgte slekters gang, og i dag er det tredje generasjon ved barnebarna Carlo, Evaristo og Giovanni som står for driften.

Sesong: Januar - mars

En organoleptisk opplevelse dannes av flere sanser samtidig. Syn, følelse, smak og lukt skaper en opplevelse som er sterkere enn det hver enkelt sans er i stand til å gjøre på egen hånd. Det er få frukter som har mer markante organoleptiske egenskaper enn sitronen – og det er få som dyrker bedre sitroner enn Costieragrumi de Riso.