Artisjokk fra Frankrike

Hovedinnhold Hovedmeny
Tilbake til Tema

Artisjokk fra Frankrike

Artisjokkene våre får vi fra Marc i Brittany, Frankrike. Artisjokken er like allsidig som den er god, den kan kokes, stekes og grilles, fungere som hovedrett eller tilbehør som skaper store smaksopplevelser av det meste. Den har en særegen, mild og nøtteaktig smak, og har et hjerte mange matglade mennesker begjærer.

Artisjokkene fra Brittany blir ekstra store og flotte, med en distinkt smak ingen andre distrikter klarer å etterligne.

image40v4q.png

Bonden Marc fikk kjærligheten til landbruk som fødselsgave. Oldefaren startet å jobbe på gården før andre verdenskrig, han forvaltet 6 hektar. Siden har slektsleddene jobbet jevnt  og trutt; besteforeldrene økte til 13 hektar, foreldrene til 30 og Marc dyrker nå 66 hektar. Den driftige franskmannen dyrker løk, kål, mais og artisjokk, men det er artisjokkene hans vi  trakter etter. 

Sesong: Mai - desember

Marc dyrker flere varianter av artisjokken; Camus, Castel og Small Purple. Gården hans ligger i et klima perfekt for formålet, under 50 meter over havet, mildt og regnfullt med opptil 1000 mm nedbør per år. Artisjokkene får alt vannet de trenger fra skyene. Dette er sikkert forklaringen på at artisjokkene fra Brittany blir ekstra store og flotte, med en distinkt smak ingen andre distrikter klarer å etterligne.
Brittany har lange tradisjoner for alle slags typer gårdsdrift, og en tradisjon for matlaging som strekker seg enda lenger – ett av verdens eldste ildsteder ligger her, det er 450 000 år gammelt. Vi er stolte over å handle med en mann som viderefører tradisjonene.