Druer fra Murcia i Spania

Hovedinnhold Hovedmeny
Tilbake til Tema

Druer fra Murcia i Spania

Fra Murcia i Spania har vi plukket ut to druesorter langt utenom det vanlige, Autumn Crisp og Cotton Candy. Begge har et navn som passer perfekt. Autumn Crisp har en utrolig søt Muskat-smak, og er en liten fest i munnen: Den er sjeldent crispy og crunchy. Cotton Candy smaker akkurat det navnet tilsier. Denne særegne druesorten går gjennom flere faser før den oppnår de helt unike, krispy kvalitetene. Å spise sukkertøy du faktisk har godt av er bokstavelig talt sjelden kost. Og du gjør det med Cotton Candy.

Frukt badet i sollys får en helt egen smak – dette merker du med en gang du smaker druene til bonden José fra Murcia.

image70iha.png

Murcia er et område i Spania kjent for dyrking av førsteklasses frukt og grønnsaker. Forholdene er perfekte; en snittemperatur på 24 grader, rikt jordsmonn og begrenset nedbør gir bøndene full kontroll over produksjonen. Stor høydeforskjell er også med på å gi optimale forhold, i starten av sesongen dyrkes det helt nede ved havnivå, mot slutten er man helt oppe på 900 meter. Og i hjertet av Murcia finner vi El Ciruelo, en gård med en helt spesiell historie. 

imaged1k9b.png

Da drueprodusent José Velasco García var 13 år gammel tok han skjebnen i sine egne hender. Bokstavelig talt. Faren hadde nettopp gått bort, og José ble stilt overfor et tilsynelatende umulig valg: Fortsette skolegang og gi opp familiegården, eller gi opp drømmen om videre utdannelse og overta driften av gården. José, åpenbart en gutt av sjeldent kaliber, valgte det siste. Det viste seg å være et klokt valg. Under hans kyndige ledelse har produksjonen økt fra 100 til 3200 hektar, uten at det går på bekostning på et kompromissløst fokus på kvalitet: All pakking skjer på gården, som begrenser unødvendig håndtering og øker levetiden. 

Sesong: 

  • Cotton Candy: August - September
  • Autumn Crisp: September - Oktober
Bærekraft er viktig for José, og dette blir godt ivaretatt av blant annet bioteknologi og effektivt vannforbruk. Han vanner druene sine med vann fra elv og avsaltet vann fra havet, og driver også både økologisk og biodynamisk produksjon på gården sin.