Fersk wasabi fra Island

Hovedinnhold Hovedmeny
Tilbake til Tema

Fersk wasabi fra Island

På Island ligger bedriften Jurt Hydroponics, og bak det teknologisk-klingende navnet ligget en av de mest spennende leverandørene vi har. De leverer fersk wasabi – og den kan ikke sammenlignes med den grønne pastaen du får til sushien. Fersk wasabi avgir en særegen, fruktig duft, og har en markant, kraftig smak som fremhever og forsterker andre smaker. Den sprer seg jevnt i hele munnen, og gir en balansert og spennende sensasjon du merker vel så mye i bihulene som i ganen.

Hvis du aldri har smakt fersk wasabi, har du egentlig aldri smakt wasabi.

imageacn6t.png

Legenden forteller at wasabi ble spist av mennesker for første gang i år 481 f.Kr. Da ble en gruppe japanske samuraier beseiret på slagmarken og måtte søke tilflukt i fjellene. For ikke å bli oppdaget kunne de ikke fyre bål, og måtte overleve på en blanding av rått kjøtt, fisk og en særegen korsblomst-plante som vokste i fjellskråningen.

fdbc63212a2a43bb91f320b8c03b7c1d2.jpg

Det er langt fra fjellsidene i feudaltidens Japan til Island, både i tid og avstand. Sagaøya er likevel tilholdsstedet til Nordic Wasabi, som ved bruk av 100% fornybar vannkraft og rent islandsk kildevann har klart å gjenskape vekstforholdene du vanligvis bare finner i japanske elver og fjellbekker. Og dette er en bragd som har vekket internasjonal oppsikt.

Sesong: Januar - desember

Wasabi har tradisjonelt blitt servert med nudler, sushi og fet fisk. De siste årene har en rekke kokker begynt å eksperimentere med fushion-mat, og funnet flere måter å bruke wasabi på: biff, iskrem, og noen oppfinnsomme sjeler har til og med brukt det til å brygge øl.
Sitter du med en wasabi-oppskrift du brenne etter å prøve ut? Hos oss får du planter i verdensklasse. From Iceland with love.