Pluot, aprikos, nektarin og fersken fra Zani i Italia

Hovedinnhold Hovedmeny
Tilbake til Tema

Pluot, aprikos, nektarin og fersken fra Zani i Italia

Vi er særdeles fornøyde med å kunne plassere frukt fra Granfrutta Zani på kjøkkenbenken din. De holder til i Romagna, et område nesten skreddersydd for dyrking av fersken, nektariner og aprikoser, samt den unike hybriden av aprikos og plomme; pluots.

Mennesker har dyrket frukt i Emilia Romagna-regionen i Italia i flere tusen år. Og får Granfrutti Zani det som de ønsker, skal de fortsette med det.imageod17m.png

Zanis aprikoser er søte og syrlige på én gang, men en aroma av plomme. Den har en fyldig og silkemyk konsistens, oval form, lys oransje farge og har et fløyelsmykt og tynt skall. Ferskenene er saftige, søte og har et fruktkjøtt som nesten smelter på tungen. Å spise en fersken er en sjeldent rik smaksopplevelse, de er utrolig saftig, smaker søtt men har likevel en fin syrlighet som gir smak med mange nyanser. Nektarinene har glatt skinn og crunchy kjøtt. De er friske, sursøte og veldig aromatiske. Hos Zani dyrkes også pluots, en krysning mellom plomme og aprikos. Fra prøvefeltet får vi eksklusiv tilgang på ulike sorter. 

image2h08n.png

Italienske slektsbånd er sterke, og snart var andre medlemmer av familien engasjert i bedriften. Den samme lidenskapen vokste i dem alle; å finne og foredle fruktsorter som trives i det rike jordsmonnet og særegne klimaet Emilia Romagna-regionen er kjent for. Pågangsmotet, innsatsen og lidenskapen bar bokstavelig talt frukt, i dag er Granfrutti Zani et selskap med 90 heltidsansatte, 1000 sesongarbeidere og med kunder over hele jorden.      

Sesong:

  • Aprikos, fersken og nektarin: April - september
  • Pluot: September - oktober
Selv formidable suksesser kan oppstå via omveier, noe Granfrutta Zani er et godt eksempel på. Grunnleggeren Luciano Zani var i utgangspunktet bilselger, men en økende interesse for markens grøde fikk han til å endre kurs – han ønsket ikke lenger å selge biler, men heller selge noe biler kunne frakte. I 1961 kjørte han sin første last med delikat og smakfull frukt til markedet i Milano, og responsen var så bra at han kom igjen. Siden så han seg aldri tilbake.

Pluot, aprikos, nektarin og fersken fra Zani i Italia