I klementinene vi får fra Juan Ibañez Vilar ser vi egenskapene som har gjort sitrusfrukter til en favoritt over hele kloden. Vakker å se på, god holdbarhet, veldig god i desserter og i presset form – og like god rett i hånden.
Raco-Peña drives av Juan Ibañez Vilar og ligger i Artana, en kommune i fjellsiden av Sierra Espadan, og frukten han dyrker smaker like mye spansk sol, kultur og klima som navnene tilsier. Dette området ble etablert som nasjonalpark i 1998, som i stor grad er med på å bestemme hvordan gården drives. Her er nemlig bærekraft viktig i alle ledd av fruktproduksjonen, både når det gjelder fornuftig bruk av vann og minimalt med plantevernmidler. Naturlighet er et mantra Raco-Peña tar på alvor.
Gården dyrkes på to hektar, og Juan er tredje generasjon. Bestefaren dyrket opprinnelig oliven på området, men etter noen års drift ble det omgjort til en sitrusplantasje. Dette var et klokt valg, kombinasjonen mellom klima og jordsmonn får klementinene til å bli ekstra søte og smakfulle.
Sesong: November - januar