Frukt badet i sollys får en helt egen smak – dette merker du med en gang du smaker druene til bonden José fra Murcia.
Murcia er et område i Spania kjent for dyrking av førsteklasses frukt og grønnsaker. Forholdene er perfekte; en snittemperatur på 24 grader, rikt jordsmonn og begrenset nedbør gir bøndene full kontroll over produksjonen. Stor høydeforskjell er også med på å gi optimale forhold, i starten av sesongen dyrkes det helt nede ved havnivå, mot slutten er man helt oppe på 900 meter. Og i hjertet av Murcia finner vi El Ciruelo, en gård med en helt spesiell historie.
Da drueprodusent José Velasco García var 13 år gammel tok han skjebnen i sine egne hender. Bokstavelig talt. Faren hadde nettopp gått bort, og José ble stilt overfor et tilsynelatende umulig valg: Fortsette skolegang og gi opp familiegården, eller gi opp drømmen om videre utdannelse og overta driften av gården. José, åpenbart en gutt av sjeldent kaliber, valgte det siste. Det viste seg å være et klokt valg. Under hans kyndige ledelse har produksjonen økt fra 100 til 3200 hektar, uten at det går på bekostning på et kompromissløst fokus på kvalitet: All pakking skjer på gården, som begrenser unødvendig håndtering og øker levetiden.
Sesong:
- Cotton Candy: August - September
- Autumn Crisp: September - Oktober