Mennesker har dyrket frukt i Emilia Romagna-regionen i Italia i flere tusen år. Og får Granfrutti Zani det som de ønsker, skal de fortsette med det.
Zanis aprikoser er søte og syrlige på én gang, men en aroma av plomme. Den har en fyldig og silkemyk konsistens, oval form, lys oransje farge og har et fløyelsmykt og tynt skall. Ferskenene er saftige, søte og har et fruktkjøtt som nesten smelter på tungen. Å spise en fersken er en sjeldent rik smaksopplevelse, de er utrolig saftig, smaker søtt men har likevel en fin syrlighet som gir smak med mange nyanser. Nektarinene har glatt skinn og crunchy kjøtt. De er friske, sursøte og veldig aromatiske. Hos Zani dyrkes også pluots, en krysning mellom plomme og aprikos. Fra prøvefeltet får vi eksklusiv tilgang på ulike sorter.
Italienske slektsbånd er sterke, og snart var andre medlemmer av familien engasjert i bedriften. Den samme lidenskapen vokste i dem alle; å finne og foredle fruktsorter som trives i det rike jordsmonnet og særegne klimaet Emilia Romagna-regionen er kjent for. Pågangsmotet, innsatsen og lidenskapen bar bokstavelig talt frukt, i dag er Granfrutti Zani et selskap med 90 heltidsansatte, 1000 sesongarbeidere og med kunder over hele jorden.
Sesong:
- Aprikos, fersken og nektarin: April - september
- Pluot: September - oktober