MORELLER IMP. KG
Varenr.: 2006 02
Registrer deg eller logg inn for å se priser og bestille varer.
Moreller er svakt hjerteformet og er røde til svartrøde og blanke i skallet. De er søte, saftige og med litt bitterhet. Moreller er kanskje aller best spist rett fra hånden, men de er fine som dessert også.
Moreller, eller søtkirsebær som de også kalles, er svakt hjerteformet og har et karakteristisk hulrom ved stilkenden. Steinfrukten er i slekt med plomme og fargen varierer fra gul via mørkerød til nesten sort. Morellene er deilige å spise slik de er, bare husk å spytte ut steinen!
Opprinnelsesland Italia
-
Kvalitet
Skallet skal være rødt, blankt, glatt og uten sprekker eller flekker. Fruktkjøttet har stort sett samme farge som skallet.
-
Kilde
Matvaretabellen 2024 Mattilsynet, www.matvaretabellen.no
-
Lagring
Moreller oppbevares best i kjøleskap ved 2-4º. Holbarheten er kort. Bærene bør ikke bli utsatt for store temperatursvingninger, da dette fremskynder modningen.
-
Smak
Smaken er søt og saftig med en anelse bitterhet.
-
Helseeffekt
Antioksidanter beskytter kroppens vev mot skader fra frie radikaler. Disse dannes ved normalt liv og aktivitet, men også ved stress, røyk, forurensing og solbestråling. Derfor kan antioksidantene forebygge kreft og hjertesykdom ved å forhindre skade på celler, kroppsvev og arvestoff. I tillegg kan de virke betennelsesdempende. Best effekt av antioksidanter får du dersom du kombinerer flere typer frukt og grønnsake i kostholdet ditt.
-
Bruksområde
Moreller spises naturell, men gjør seg også utmerket i salater, som syltetøy og saft, hermetisert og i bakverk. Moreller er også gode sammen med ost.
Næringsinnhold pr. 100g
- Energi kJ
- 222 kJ
- Energi kcal
- 52 kcal
- Fett
- 0,1 g
- Karbohydrater
- 11,3 g
- Énumettet fett
- 11,3 g
- Kostfiber
- 1 g
- Protein
- 0,9 g
- Folat
- 0,011 µg
- Kobber (Cu)
- 0,08 mg
- Tilsatt sukker
- 11,3 g
- Betakaroten
- 0,061 µg
- Kalsium (Ca)
- 14 mg
- Flerumettet fett
- 0 g
- Jern (Fe)
- 0,2 mg
- Jod
- 0 µg
- Kalium (K)
- 214 mg
- Magnesium (Mg)
- 10 mg
- Niacin
- 0,1 mg
- Fosfor (P)
- 23 mg
- Vitamin A
- 5 RAE
- Vitamin B6
- 0,0003 mg
- Vitamin C
- 9 mg
- Vitamin E
- 0,3 alfa-TE
- Sink (Zn)
- 0,1 mg
- Riboflavin
- 0,01 mg
Allergener
Fri for Gluten
Fri for Gluten (havre)
Fri for Brasilnut
Fri for Gluten (bygg)
Fri for Khorasanhvete
Fri for Gluten (hvete)
Fri for Melk
Fri for Mollusc
Fri for Gluten (rug)
Fri for Spelt
Fri for Sjømat
Fri for Fisk
Fri for Egg
Fri for Peanøtter
Fri for Soyabønner
Fri for Nøtter
Fri for Cashewnøtter
Fri for Hasselnøtter
Fri for Makadamianøtter
Fri for Mandel
Fri for Pekannøtter
Fri for Pistasjnøtter
Fri for Valnøtter
Fri for Sesamfrø
Fri for Selleri
Fri for Sennep
Fri for Sulfitt
Fri for Lupin