HABANEROS RØD

Hovedinnhold Hovedmeny

HABANEROS RØD

Varenr.: 4201 08

Habañero fins i mange farger. Er du glad i sterk mat, er den noe for deg! Du får ikke kjøpt noe sterkere. Men vær forsiktig med mengden, den brennende heten er fremtredende!

Chili en fantastisk smakssetter i de fleste retter, som gir rettene styrke og karakter. Du kan bruke habañero som annen chili - bare bruk mindre enn du pleier, for dette er en hissigpropp! Selv om habañero er en variant av chilipepper, dreier det seg ikke om pepper i botanisk forstand. Alle chiligrønnsaker tilhører familien Capsicum, og er i familie med paprika.

Opprinnelsesland Nederland

 • Kvalitet

  Habaneros skal ha blankt utseende og ingen tegn til inntørking.

 • Kilde

  Matvaretabellen 2022

 • Lagring

  Den beste lagringstemperaturen er 8-12 ºC. Oppbevar chili i plastpose eller plastboks som forhindrer at den tørker inn, eller heng den opp og bruk den tørket.

 • Smak

  Mange lurer på hvordan habañero egentlig smaker. Prøver du deg på å spise den rå og uten tilbehør, vil du kjenne en søt smak i et par sekunder før det kjennes ut som hele munnen står i brann. Den aktive ingrediensen i chili er capsaicin og stykegraden måles på Scovilleskalaen. Habañero måler opp til 500.000 Scovillegrader. Hett!

 • Helseeffekt

  Habaneros får rødfargen fra pigmentstoffene karotenoider og flavonoider. Dette er sterke antioksidanter som kan beskytte kroppen mot kreft og hjerte- og karsykdom. Noen av karotenoidene kan omdannes til vitamin A, men disse er det mindre av i chilipepper enn i rød paprika. Vitamin C er en antioksidant som beskytter kroppen mot frie radikaler som kan skade celler, protein, arvestoff og annet vev. Radikalene dannes naturlig i kroppen hele tiden, men mye dannes når du er ute i solen, røyker eller puster i forurenset luft. Vitamin C fornyer vitamin E og fremmer jernopptaket. Vitamin C er også nødvendig for et sterkt bindevev i hud, brusk, bein og tenner. Den sterke smaken på chilipepper kommer fra ulike capsaicinoider, særlig capsaicin. Innholdet av capsaicin varierer fra chilifrukt til chilifrukt og mellom de ulike typene chilipepper. Ofte er de små sterkest på smak. Capsaicin brukes medisinsk i smertestillende kremer. Det kan også øke forbrenningen din med noen prosent - dersom du spiser mye, vel og merke.

 • Bruksområde

  Habaneros er den sterkeste smaksetteren i mange typer mat. Den går til kjøtt, fisk, sauser, supper, salsa, dip, salater og gryteretter.

Næringsinnhold pr. 100g

Energi kJ
149 kJ
Energi kcal
35 kcal
Fett
0,4 g
Karbohydrater
5,3 g
Énumettet fett
5,3 g
Kostfiber
2 g
Protein
1,9 g
Folat
0,023 µg
Kobber (Cu)
0,13 mg
Betakaroten
0,534 µg
Kalsium (Ca)
14 mg
Flerumettet fett
0,2 g
Jern (Fe)
1 mg
Jod
0 µg
Kalium (K)
322 mg
Magnesium (Mg)
23 mg
Natrium (Na)
0,09 mg
Niacin
1,2 mg
Fosfor (P)
43 mg
Vitamin A
45 RAE
Vitamin B6
0,005 mg
Vitamin C
144 mg
Vitamin E
0,7 alfa-TE
Sink (Zn)
0,3 mg
Omega3
0,01 g
Omega6
0,15 g
Riboflavin
0,08 mg
Selen (Se)
0,001 µg

Allergener

Fri for Gluten

Fri for Gluten (havre)

Fri for Brasilnut

Fri for Gluten (bygg)

Fri for Khorasanhvete

Fri for Gluten (hvete)

Fri for Melk

Fri for Mollusc

Fri for Gluten (rug)

Fri for Spelt

Fri for Sjømat

Fri for Fisk

Fri for Egg

Fri for Peanøtter

Fri for Soyabønner

Fri for Nøtter

Fri for Cashewnøtter

Fri for Hasselnøtter

Fri for Makadamianøtter

Fri for Mandel

Fri for Pekannøtter

Fri for Pistasjnøtter

Fri for Valnøtter

Fri for Sesamfrø

Fri for Selleri

Fri for Sennep

Fri for Sulfitt

Fri for Lupin

Relaterte produkter