INGEFÆR GALANGAL

Hovedinnhold Hovedmeny

INGEFÆR GALANGAL

Varenr.: 4206 02

Fersk ingefær har en sterk og sitronaktig smak som brenner litt på tungen. Den blir brukt for å sette ekstra aroma på retter og kan nesten regnes som et krydder. Gni salatbollen med ingefær - nydelig!

Opprinnelsesland Thailand

  • Kvalitet

    Ingefærrot skal være kraftig, delt som fingre og glatt i skallet uten tegn til inntørking. Skallet er lysebrunt. Fruktkjøttet er svakt gulgrønt.

  • Kilde

    Matvaretabellen 2022

  • Lagring

    Om du oppbevarer den ved ideell temperatur, 10-12 ºC (svalskap), er ingefærrot holdbar i flere måneder. I kjøleskap kan det bli litt for kaldt. I romteperatur tørker den fort inn.

  • Smak

    Smaken er meget sterk, sitronaktig og nesten syrlig.

  • Helseeffekt

    Ingefær er full av aromatiske oljer og helsebringende plantestoffer, særlig antioksidanter. Selv om du ikke får i deg så mye vitaminer og mineraler når du bruker den i maten, så vil den likevel bidra med en god del antioksidanter. Ingefær har tradisjonelt sett blitt brukt til å lette fordøyelsen og mot kvalme. I ingefæren finner vi også betennelsesdempende stoffer, gingeroler. Undersøkelser viser at ingefær kan være gunstig for revmatikere. For øvrig forskes det på ingefærens egenskaper i kreftforebygging.

  • Bruksområde

    Ingefær er en kraftig smakssetter i retter fra nesten hele verden. Den passer til alle typer kjøtt og fisk. Ingefær er god i marinader, wok, te, bakverk og syltet.

Næringsinnhold pr. 100g

Energi kJ
212 kJ
Energi kcal
50 kcal
Fett
0,8 g
Hvorav mettede fettsyrer
0,2 g
Karbohydrater
8,1 g
Énumettet fett
1,7 g
Kostfiber
2 g
Protein
1,8 g
Folat
0,011 µg
Kobber (Cu)
0,23 mg
Stivelse
6,4 g
Kalsium (Ca)
16 mg
Flerumettet fett
0,2 g
Jern (Fe)
0,6 mg
Jod
0 µg
Kalium (K)
415 mg
Magnesium (Mg)
43 mg
Natrium (Na)
0,13 mg
Niacin
0,8 mg
Fosfor (P)
34 mg
Vitamin B6
0,0016 mg
Vitamin C
5 mg
Vitamin E
0,3 alfa-TE
Sink (Zn)
0,3 mg
Omega3
0,03 g
Omega6
0,12 g
Riboflavin
0,03 mg
Selen (Se)
0,001 µg

Allergener

Fri for Gluten

Fri for Gluten (havre)

Fri for Brasilnut

Fri for Gluten (bygg)

Fri for Khorasanhvete

Fri for Gluten (hvete)

Fri for Melk

Fri for Mollusc

Fri for Gluten (rug)

Fri for Spelt

Fri for Sjømat

Fri for Fisk

Fri for Egg

Fri for Peanøtter

Fri for Soyabønner

Fri for Nøtter

Fri for Cashewnøtter

Fri for Hasselnøtter

Fri for Makadamianøtter

Fri for Mandel

Fri for Pekannøtter

Fri for Pistasjnøtter

Fri for Valnøtter

Fri for Sesamfrø

Fri for Selleri

Fri for Sennep

Fri for Sulfitt

Fri for Lupin

Relaterte produkter