Grønne Folk og Vegme!

Hovedinnhold Hovedmeny

Grunnet planlagt vedlikehold vil siden være nede mellom kl. 00 - 04 natt til lørdag 27. april.

Tilbake til Tema

Grønne Folk og Vegme!

Grønne Folk består av smakfulle burgere av selleri og rødbeter, gartnergryte og kikertcurry, samt ulike hummuser. Maten er laget av overskuddsproduksjon, hvor fokuset er på å utnytte råvarene fullt ut. Visjonen er å lage grønn mat som smaker godt, som er sunt for kroppen, og som er bærekraftig for miljøet og kloden vår. Grønnsakene kommer fra Frosta, og urtene fra Viken Gartneri.

Hvilke produkter består Grønne Folk av?

Rødbetburger: Laget av rødbeter, sorte bønner, løk, hodekål og poteter. 

Selleriburger: Laget av sellerirot, sorte bønner, løk, hodekål og poteter. 

Kikertcurry: Curry med kikerter, tomat, gulrot, spinat, løk, selleri, pastinakk og krydder.

Gartnergryte: Gryte med sorte bønner, tomat, gulrot, løk, sellerik, fennikel, purreløk, soltørket tomat, urter og krydder.

Hummus: Med kikerther, tahini, hvitløk, ingefær og krydder.

Rødbethummus: Med kikerter, rødbeter, hvitløk og krydder.

Urtehumms: Med kikerter, hvitløk, urter og krydder.

Hummus er perfekt som tilbehør til vegetarmat, kjøtt, fisk og kylling.

Vegme

Vegme er 100% vegansk GMO-fri soyaprotein, dyrket i Europa. Det er plantebasert og har færre kalorier enn de fleste typer kjøtt. Soyaproteiner er ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) likeverdig med animalsk protein når det gjelder ernæringskvalitet, og scorer mye bedre enn kjøtt når det gjelder bærekraft. Jord, vann og energi utnyttes bedre, og utslippet av klimagasser er langt færre.

Vegme består blant annet av burgere, farse, boller og dressinger.