Bocuse d’Or Europe til Norge i 2024

Hovedinnhold Hovedmeny
Tilbake til Tema

Bocuse d’Or Europe til Norge i 2024

Norge blir neste vertsland for den prestisjefylte konkurransen Bocuse d’Or Europe i 2024, Konkurransen vil finne sted i Trondheim, våren 2024.  

Norges kandidat i Bocuse d’Or Europe, Filip August Bendi, vant bronse i Budapest. Danmark og Ungarn kom på henholdsvis første- og andreplass. Filip August Bendi og Team Norway er dermed videre til verdensfinalen i Lyon i januar 2023.

Team Norway består av kandidat Filip August Bendi, commis Leon Haarberg Nilsen og coach Christopher W. Davidsen. Sven Erik Renaa er teamets president, mens Bent Stiansen var norsk dommer i konkurransen. 

 

Følgende priser ble delt ut under Bocuse d’Or Europe 2022: 
Gull: Danmark
Sølv: Ungarn
Bronse: Norge
Beste tallerkenrett: Storbritannia
Beste fatrett: Sverige
Beste commis: Sverige

Om Bocuse d’Or: 

Bocuse d’Or er verdens desidert vanskelige og mest prestisjefylt kokkekonkurranse. Verdensfinalen arrangeres annethvert år i januar i Lyon. Konkurransen ble etablert i 1987 av mesterkokken Paul Bocuse, og har siden det utviklet seg til å bli en global konkurranse i kokkekunst. Deltakelse i Lyon endrer en mesterkokks karriere, og en pallplass er en utrolig prestasjon.

Teamene i verdensfinalen har kvalifisert seg gjennom nasjonale konkurranser, og deretter gjennom de regionale kvalifiseringskonkurransene Bocuse d’Or Asia, America, Africa og Europa. Om lag 70 land ønsket å konkurrere i Lyon. 

Norges 14 Bocuse-kokker har til sammen vunnet fem gull, tre sølv og fire bronsemedaljer i de 16 av totalt 18 verdensfinalene de har deltatt i siden 1987.

 

Team Norway sin tallerkenrett.
Team Norway sin fatrett.

Produkter Team Norway brukte i Bocuse d’Or