Tilbake
Sprø kyllinglår, selleripure og rødvinsjysaus
Ingredienser
Lunsj

Slik gjør du det
Husk å sjekke hva du har av varer som ikke kommer fra BAMA - disse er uten lilla hake i oppskriften. Disse må bestilles fra din vanlige grossist. Husk også å se over beholdning av typiske tørrvarer som sesamfrø, nøtter etc - disse kan fjernes i godkjenningsbildet etterpå hvis du har nok fra før.
Slik gjør du :
- Krydre kyllinglårene med salt, pepper, hvitløk og timian. (ikke olje)
- Sprøstek kyllinglårene med skinnsiden opp i varmlufts ovn 210 grader i 30 minutter. Kjernetemp 70 grader.
- Varm selleripure og smak til med salt.
- Bland juliennemix med dijonvinaigrette, finhakket gressløk og litt salt.
- Kok opp rødvinsausen med linser.
- Del løken i 8 båter, krydre med salt, pepper, hvitvinseddik (ca 30 gr per kg) og smør (ca 50 gr pr kg).
- Stek løken i ovn 180 grader i 30 minutter.
- Ovnsbak potetene i smør, timian, salt og pepper til de er godt stekte.
Tips og triks:
- Ønsker du tynnere rødvinsaus kan du minske linsemengden eller tilsette litt vann, vin eller balsamicoeddik.
- Ønsker du tykkere saus kan den kokes inn noen minutter før du tilsetter mer linser. Smak til med salt og syre.
- For å få skinnet «fransk» sprøtt kan man droppe olje på kyllingskinnet.
- Løken får en prima sødme og syrebalanse ved å tilsette eddik fra star sammen med smør, salt og pepper. (og kalt løk Lyones)