Sprø kyllinglår, selleripure og rødvinsjysaus

Hovedinnhold Hovedmeny
Tilbake

Sprø kyllinglår, selleripure og rødvinsjysaus

Ingredienser


Lunsj




Pris

Pris per porsjon 52
Pris for 20 porsjoner 1050

Slik gjør du det

Husk å sjekke hva du har av varer som ikke kommer fra BAMA - disse er uten lilla hake i oppskriften. Disse må bestilles fra din vanlige grossist. Husk også å se over beholdning av typiske tørrvarer som sesamfrø, nøtter etc - disse kan fjernes i godkjenningsbildet etterpå hvis du har nok fra før.

 

Slik gjør du :

  1. Krydre kyllinglårene med salt, pepper, hvitløk og timian. (ikke olje)
  2. Sprøstek kyllinglårene med skinnsiden opp i varmlufts ovn 210 grader i 30 minutter. Kjernetemp 70 grader.
  3. Varm selleripure og smak til med salt.
  4. Bland juliennemix med dijonvinaigrette, finhakket gressløk og litt salt.
  5. Kok opp rødvinsausen med linser.
  6. Del løken i 8 båter, krydre med salt, pepper, hvitvinseddik (ca 30 gr per kg) og smør (ca 50 gr pr kg).
  7. Stek løken i ovn 180 grader i 30 minutter.
  8. Ovnsbak potetene i smør, timian, salt og pepper til de er godt stekte.

 

Tips og triks:

  • Ønsker du tynnere rødvinsaus kan du minske linsemengden eller tilsette litt vann, vin eller balsamicoeddik.
  • Ønsker du tykkere saus kan den kokes inn noen minutter før du tilsetter mer linser. Smak til med salt og syre.
  • For å få skinnet «fransk» sprøtt kan man droppe olje på kyllingskinnet.
  • Løken får en prima sødme og syrebalanse ved å tilsette eddik fra star sammen med smør, salt og pepper. (og kalt løk Lyones)
Skriv ut oppskriften

Relaterte oppskrifter