Øvre Stangeby gård

Hovedinnhold Hovedmeny
Tilbake

Øvre Stangeby gård

Vår asparges er så god at du skulle ønske du kunne spise hver eneste én av dem minst to ganger, sier Hvasser Asparges på sidene sine.

De tre brødrene Freberg boltrer seg med asparges på øya Hvasser, som ligger der og frister i Oslofjorden. Det er yngstemann Edvart som er hovedansvarlig for aspargesen, som på Hvasser blir godt hjulpet av havbrisen som blåser inn over åkrene. Det sies at asparges liker at det er salt i vinden. Her finnes et åpent landskap med optimal sol. Her tørkes det raskt opp etter regnskyll. Her blir det fort og tidlig varmt om våren. Åkrene er bare 10 meter over havet, så det dyrkes på gammel havbunn. Den lette og kalkrike sandjorden er ideell for aspargesen, men her kreves det mye vanning. Vannet hentes fra et eget reservoar på eiendommen.

Plantene på Øvre Stangeby gård er ikke importert. Bøndene har plantet og sådd dem selv. Dette er måten å unngå sykdommer på. Den lange slanke grønnsaken blir sterk og sunn, og plukkes for hånd fra mai til juni. Stilkene skjæres, vaskes, buntes og pakkes på stedet. Hvasser-aspargesen er grønn og sprø, og har en smak av nøtter og gress. Kokker og gourmeter elsker asparges, og de som er kjennere elsker aspargesen fra Hvasser.

Øvre Stangeby gård leverer til Oslo, Hamar & Vestfold.

Produkter som leveres til Kort & Godt

KORT & GODT ASPARGES 15X400 GR

Produserer

ASPARGES TOPPER PK

ASPARGES NORSK GRØNN BT

Asparges Norsk Grønn Kg

ASPARGES GRØNN BT

ASPARGES GRØNN KG

Beliggenhet og kontakt

Øvre Stangeby gård

Stokke Ravei 777, 3160 STOKKE

Telefon:

Mobil:

E-post: