DILL STOR BUNT 350 GR

Hovedinnhold Hovedmeny

DILL STOR BUNT 350 GR

Varenr.: 4322 07

Dill er en selvfølge til sjømat, og er super i frikasseer og på egg. Fargen er grønn, smaken er kraftig og kan vanskelig sammenliknes med andre smaker. Bladene kan brukes hele og oppkuttet, mens stilken er fin i kraft.

Opprinnelsesland Norge

  • Kvalitet

    Bladene skal være grønne, friske og "fjæraktige"

  • Kilde

    Matvaretabellen 2019

  • Lagring

    Dill lagres i kjøleskap ved 2-4 ºC i plastpose eller plastboks. Du kan også sette den i vann som roser. Snitt stilkene og sett dem i varmt vann. Dill i potter må stå lyst og vannes på skålen.

  • Smak

    Dill har en meget karakteristisk og litt kraftig smak.

  • Helseeffekt

    Krydderurter bruker vi gjerne bare i små mengder, og da utgjør næringsinnholdet ikke så mye. Kostfiber i kosten sikrer at tarminnholdet passerer raskere og forblir mykt. Dette beskytter mot utposninger, hemorroider og kreft i tarmen. Kostfiber kan også binde til seg kolesterol og frakte det ut av kroppen. Betakaroten omdannes til aktivt vitamin A i kroppen vår og utfører der de samme oppgavene som vanlig vitamin A. Vitamin A styrker kroppen mot infeksjoner, celledelingen går normalt og vi får et godt mørkesyn. Vitamin C er et kjent vitamin og kan være gunstig for å forebygge forkjølelse, men ikke minst for å styrke immunforsvaret, bedre jernopptaket og hjelpe kroppen i kampen mot frie radikaler fra røyk, forurensing og stress. Folat er viktig for hjertehelsen og produksjon av nye røde blodlegemer, men også for forebyggelse av ryggmargsbrokk hos fostre. Jern er et næringsstoff som barn og kvinner i fertil alder lett kan få litt lite av. Dette sportstoffet er viktig for dannelse av de røde blodlegemene som frakter oksygen til alle cellene i kroppen. Kalsium er den viktigste bestanddelen i skjelettet vårt, og fordi det fornyes hele tiden, trenger vi daglig påfyll av kalsium. Men kalsiumet er også med på å sikre normal muskelfunksjon idet kalsiumet sender signaler om sammentrekking og avslapping mellom nerveceller og muskelceller.

  • Bruksområde

    Dill brukes som garnityr, men også i dillstuede poteter, gravlaks, hvit saus, og særlig sammen med fisk og skalldyr.

Næringsinnhold pr. 100g

Energi kJ
200 kJ
Energi kcal
48 kcal
Fett
1,1 g
Karbohydrater
4,9 g
Énumettet fett
4,9 g
Kostfiber
2,1 g
Protein
3,5 g
Salt
0,1 g
Folat
0,116 µg
Kobber (Cu)
0,22 mg
Betakaroten
5,982 µg
Kalsium (Ca)
202 mg
Flerumettet fett
0,1 g
Trans fett
0,01 g
Jern (Fe)
5,5 mg
Jod
0,0039 µg
Kalium (K)
647 mg
Magnesium (Mg)
28 mg
Natrium (Na)
0,27 mg
Niacin
2,4 mg
Fosfor (P)
52 mg
Vitamin A
498 RAE
Vitamin B6
0,003 mg
Vitamin C
70 mg
Vitamin E
1,7 alfa-TE
Sink (Zn)
1,8 mg
Omega3
0,01 g
Omega6
0,08 g
Riboflavin
0,43 mg
Selen (Se)
0,003 µg

Allergener

Fri for Gluten

Fri for Gluten (havre)

Fri for Brasilnut

Fri for Gluten (bygg)

Fri for Khorasanhvete

Fri for Gluten (hvete)

Fri for Melk

Fri for Mollusc

Fri for Gluten (rug)

Fri for Spelt

Fri for Sjømat

Fri for Fisk

Fri for Egg

Fri for Peanøtter

Fri for Soyabønner

Fri for Nøtter

Fri for Cashewnøtter

Fri for Hasselnøtter

Fri for Makadamianøtter

Fri for Mandel

Fri for Pekannøtter

Fri for Pistasjnøtter

Fri for Valnøtter

Fri for Sesamfrø

Fri for Selleri

Fri for Sennep

Fri for Sulfitt

Fri for Lupin