ROMANOSALAT STK

Hovedinnhold Hovedmeny

ROMANOSALAT STK

Varenr.: 3857 03

Romanosalaten har store og avlange blader med mørkegrønn farge og nokså kraftig smak. Romano er hovedingrediensen i Cæsarsalat, sammen med krutonger, parmesan og dressing.

Opprinnelsesland Spania

  • Kvalitet

    Romanosalat ser ut som en kinakål i fasongen. Hodet er forholdsvis løst. Bladene er grønne, sprø og med hvite bladnerver.

  • Kilde

    Matvaretabellen 2019

  • Lagring

    Oppbevar salaten i kjøleskap ved 2-4 ºC, gjerne pakket i plastpose eller i lukket plastboks.

  • Smak

    Romanosalaten er meget god med mild og fin salatsmak.

  • Helseeffekt

    Salat er en kilde til flere næringsstoffer, men hvor mye dette betyr for kostholdet ditt, avhenger selvsagt av hvor mye salat du spiser. Bruker du salat daglig, kan det være en fin vitaminkilde for deg. Betakaroten og flere andre karotenoider omdannes til aktivt vitamin A i kroppen vår og utfører der de samme oppgavene som vanlig vitamin A. Vitamin A styrker kroppen mot infeksjoner, celledelingen går normalt og du får et godt mørkesyn. Vitamin C fremmer jernopptaket i tarmen og fornyer brukt vitamin E. I tillegg beskytter vitamin C kroppen mot skadelige frie radikaler fordi den også er en antioksidant. Det vannløselige B-vitaminet folat er viktig for dannelsen av friske røde blodceller og normalt DNA (arvestoff). Et tilstrekkelig inntak av folat er viktig før og under svangerskapet fordi folat forbygger fosterskader. Vitamin K er en koaguleringsfaktor som sørger for at blodet levrer seg dersom vi får en blødning.

  • Bruksområde

    Romano er god i salater, gjerne alene. Den beholder sprøheten godt selv etter at du har hatt på en eventuell dressing. Det er denne salaten som blir brukt i den kjente Cæsarsalaten.

Næringsinnhold pr. 100g

Energi kJ
68 kJ
Energi kcal
16 kcal
Fett
0,2 g
Karbohydrater
1,3 g
Énumettet fett
1,3 g
Kostfiber
1,8 g
Protein
1,4 g
Folat
0,089 µg
Kobber (Cu)
0,03 mg
Betakaroten
1,09 µg
Kalsium (Ca)
46 mg
Flerumettet fett
0,1 g
Jern (Fe)
0,5 mg
Jod
0,001 µg
Kalium (K)
300 mg
Magnesium (Mg)
17 mg
Natrium (Na)
0,07 mg
Niacin
0,4 mg
Fosfor (P)
28 mg
Vitamin A
91 RAE
Vitamin B6
0,0008 mg
Vitamin C
6 mg
Sink (Zn)
0,3 mg
Omega3
0,05 g
Omega6
0,02 g
Riboflavin
0,06 mg

Allergener

Fri for Gluten

Fri for Gluten (havre)

Fri for Brasilnut

Fri for Gluten (bygg)

Fri for Khorasanhvete

Fri for Gluten (hvete)

Fri for Melk

Fri for Mollusc

Fri for Gluten (rug)

Fri for Spelt

Fri for Sjømat

Fri for Fisk

Fri for Egg

Fri for Peanøtter

Fri for Soyabønner

Fri for Nøtter

Fri for Cashewnøtter

Fri for Hasselnøtter

Fri for Makadamianøtter

Fri for Mandel

Fri for Pekannøtter

Fri for Pistasjnøtter

Fri for Valnøtter

Fri for Sesamfrø

Fri for Selleri

Fri for Sennep

Fri for Sulfitt

Fri for Lupin