KORT & GODT HISTORISKE TOMATER

Hovedinnhold Hovedmeny
Produktet er passivt og kan ikke kjøpes for øyeblikket. Se alternative varer eller kontakt kundeservice

KORT & GODT HISTORISKE TOMATER

Varenr.: 3001 71

Stig Jakob og Monica har tomater som lidenskap og har satt sammen et utvalg av de mange sortene de dyrker. Utvalget kan variere litt i forhold til tid på året og modningsgrad under høsting, men blandingen vil alltid inneholde fra 6 til 9 små tomatsorter, alle med unike farger og smaker.

På Hanasand dyrkes det småvokste, smale og smakfulle sorter som Vacetto, Bamano, Tastery, Nebula, Lemonade, Zebrino, Mini kumato Dulcemiel og mye annet smågodt.

Opprinnelsesland Norge

  • Kvalitet

    Løse tomater høstes lite modne og har fra 2-3 kammer. Norske vanlige tomater selges uten den grønne hamsen. Alle importtomater selges med hams. Tomatene skal ha jevn rød farge og være faste.

  • Lagring

    Den beste lagringstemperaturen er 10-12 °C. Oppbevar aldri tomater i kjøleskap, der taper de smak og blir raskere bløte enn om du oppbevarer dem i romtemperatur. Ved temperaturer under 8 °C får tomatene kuldeskade.

  • Smak

    Tomater har en mild og egen tomatsmak.

  • Helseeffekt

    Tomaten får den julerøde fargen sin fra karotenoidet lykopen. Jo dypere rødfarge tomaten har, desto mer lykopen inneholder den. Lykopen er en fettløselig antioksdant som er i familie med vitamin A, men som ikke kan bli til vitamin A i kroppen vår. Flere undersøkeler tyder på at et kosthold rikt på tomater og lykopen kan forebygge prostatakreft hos menn. Lykopen kan også forebygge andre typer kreft, hemme kolesterolproduksjonen og fremme nedbrytningen av det uheldige LDL-kolesterolet. De andre karotenoidene i tomaten kan omdannes til vitamin A, et stoff som er viktig for synet, huden og fosterutvikling. Vitamin C fungerer som en antioksidant i kroppen, men har i tillegg andre oppgaver. Vitaminet er nødvendig for dannelse av bindevev i hud, sener og bein, det styrker immunforsvaret og fremmer opptaket av jern fra maten.

  • Bruksområde

    Dette er tomater som er perfekte å sette frem som snacks til gjesten, ha i en fargerik salat med litt finhakket løk, frisk basilikum og noen dråper god olivenolje, bruke som fargerikt tilbehør til kalde retter eller på buffeten.

Næringsinnhold pr. 100g

Energi kJ
74 kJ
Energi kcal
18 kcal
Fett
0,2 g
Hvorav mettede fettsyrer
0,1 g
Karbohydrater
2,5 g
Kostfiber
1,5 g
Protein
0,7 g

Ingredienser

Tomat)

Allergener

Fri for Gluten

Fri for Gluten (havre)

Fri for Brasilnut

Fri for Gluten (bygg)

Fri for Khorasanhvete

Fri for Gluten (hvete)

Fri for Melk

Fri for Mollusc

Fri for Gluten (rug)

Fri for Spelt

Fri for Sjømat

Fri for Fisk

Fri for Egg

Fri for Peanøtter

Fri for Soyabønner

Fri for Nøtter

Fri for Cashewnøtter

Fri for Hasselnøtter

Fri for Makadamianøtter

Fri for Mandel

Fri for Pekannøtter

Fri for Pistasjnøtter

Fri for Valnøtter

Fri for Sesamfrø

Fri for Selleri

Fri for Sennep

Fri for Sulfitt

Fri for Lupin