Beter er ikke bare rødbeter – de finnes i flere farger. De kan kokes, moses eller brukes rå i tynne skiver. Delt i båter og ovnsbakt er alle typer beter nydelig tilbehør til alle typer hovedretter. Beter er herlige grønnsaker som alle bør bruke mye mer av. De setter bokstavelig talt farge på både tilværelsen og tallerkenen.
Våre dyktige kokker har satt sammen noen gode retter med norske beter i fokus. Høstmenyen trenger ikke være kjedelig og fargeløs - benytt fargerike beter for å sette ekstra farge til retten.
Rødbetcarpaccio
1. Bak rødbetene møre, kuttes i fine terninger(smakes til med salt og pepper).
2. Den hakkede rødbeten toppes med finhakket sjalottløk fra Kåterud gård og pepperrot.
3. Løken syltes hele i syltelake med fennikelfrø. Deles og stekes etterpå.
Betesalat med hvit geitost fra Myrdal gård
1. Kok betene i vann uten salt, skrelt og skjær i skiver og terninger etter ønske.
2. Vend de med en skvett syre, topp med hvit geitost fra Myrdal gård, salt, olje og rødbetespirer.