Tilbake
Gartnergryte med knuste poteter og kål
Ingredienser
Lunsj

Slik gjør du det
Husk å sjekke hva du har av varer som ikke kommer fra BAMA - disse er uten lilla hake i oppskriften. Disse må bestilles fra din vanlige grossist. Husk også å se over beholdning av typiske tørrvarer som sesamfrø, nøtter etc - disse kan fjernes i godkjenningsbildet etterpå hvis du har nok fra før.
Slik gjør du:
- Ovnsbak SV potetene i rikelig med olje, salt, hvitløk og hakket rosmarin på 200 grader til de har fått en tydelig skorpe.
- Når potene er varme og har fått litt farge knuses de lett slik at de åpner seg og trekker til seg det smaksrike oljen/smøret i formen før de legges oppå gryta.
- Del kålen i båter eller ringer, gni på litt olje og salt og gi den ca 15 minutter på høy varme 220 grader for å oppnå en lettstekt/karamellisert farge og smak.
- Varme Gartnergryten og legg den i bunnen av tallerken.
- Anrette ovnsbakt kål, knuste poteter og erteskudd på toppen.
- Drypp over noen dråper olivenolje (eller urteolje hvis du har!).
Tips og triks:
- Bakes grønnsakene med olivenolje fremfor smør er dette en fin veganrett.
- Det er ingen fasit på hvilke grønnsaker denne gartnergryta kan toppes med.
- Bruk grønnsaker i sesong.