Gartnergryte med knuste poteter og kål

Hovedinnhold Hovedmeny
Tilbake

Gartnergryte med knuste poteter og kål

Ingredienser


Lunsj




Pris

Pris per porsjon 27
Pris for 20 porsjoner 543

Slik gjør du det

Husk å sjekke hva du har av varer som ikke kommer fra BAMA - disse er uten lilla hake i oppskriften. Disse må bestilles fra din vanlige grossist. Husk også å se over beholdning av typiske tørrvarer som sesamfrø, nøtter etc - disse kan fjernes i godkjenningsbildet etterpå hvis du har nok fra før.

 

Slik gjør du:

 

  1. Ovnsbak SV potetene i rikelig med olje, salt, hvitløk og hakket rosmarin på 200 grader til de har fått en tydelig skorpe.
  2. Når potene er varme og har fått litt farge knuses de lett slik at de åpner seg og trekker til seg det smaksrike oljen/smøret i formen før de legges oppå gryta.
  3. Del kålen i båter eller ringer, gni på litt olje og salt og gi den ca 15 minutter på høy varme 220 grader for å oppnå en lettstekt/karamellisert farge og smak.
  4. Varme Gartnergryten og legg den i bunnen av tallerken.
  5. Anrette ovnsbakt kål, knuste poteter og erteskudd på toppen.
  6. Drypp over noen dråper olivenolje (eller urteolje hvis du har!).

 

Tips og triks:

 

  • Bakes grønnsakene med olivenolje fremfor smør er dette en fin veganrett.
  • Det er ingen fasit på hvilke grønnsaker denne gartnergryta kan toppes med.
  • Bruk grønnsaker i sesong.
Skriv ut oppskriften

Relaterte oppskrifter