Tilbake
Røkt torskeloins med rotgrønnsaker, potetmos og hollandaise
Ingredienser
Lunsj

Slik gjør du det
Husk å sjekke hva du har av varer som ikke kommer fra BAMA - disse er uten lilla hake i oppskriften. Disse må bestilles fra din vanlige grossist. Husk også å se over beholdning av typiske tørrvarer som sesamfrø, nøtter etc - disse kan fjernes i godkjenningsbildet etterpå hvis du har nok fra før.
Slik gjør du:
- Bak torsken med 50% steam 110 grader i 15 minutter. (eller til den flaker seg når du dytter litt på den)
- Varm rustikkgrønnsakene og potetmosen i posene sine på steam 98 grader i ca 20 minutter. Grønnsakene kan også varmes ved å helle de ut i en form og steke dem hardt på 220 grader i 8-10 minutter for å forsterke rotgrønnsaksmaken.
- Kok opp hollandaisen og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Dryss over hakkede urter ved servering.
- Pepperroten skrelles og rives på microplane på toppen helt til slutt når maten ligger ferdig på tallerken.
Tips og triks:
Torsken kan både bakes og steames etter eget ønske. Fisken er saltet og holder konsistens og form lenge i varm tilstand. For eksempel på buffet.
- Ønskes en rundere hollandaise kan 250 gr smør tilsettes pr liter under oppkok.
- Sausen er kokestabil og vil ikke sprekke under koking.