Røkt torskeloins med rotgrønnsaker, potetmos og hollandaise

Hovedinnhold Hovedmeny
Tilbake

Røkt torskeloins med rotgrønnsaker, potetmos og hollandaise

Ingredienser


Lunsj




Pris

Pris per porsjon 57
Pris for 20 porsjoner 1148

Slik gjør du det

Husk å sjekke hva du har av varer som ikke kommer fra BAMA - disse er uten lilla hake i oppskriften. Disse må bestilles fra din vanlige grossist. Husk også å se over beholdning av typiske tørrvarer som sesamfrø, nøtter etc - disse kan fjernes i godkjenningsbildet etterpå hvis du har nok fra før.

 

Slik gjør du:

 

  1. Bak torsken med 50% steam 110 grader i 15 minutter. (eller til den flaker seg når du dytter litt på den)
  2. Varm rustikkgrønnsakene og potetmosen i posene sine på steam 98 grader i ca 20 minutter. Grønnsakene kan også varmes ved å helle de ut i en form og steke dem hardt på 220 grader i 8-10 minutter for å forsterke rotgrønnsaksmaken.
  3. Kok opp hollandaisen og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Dryss over hakkede urter ved servering.
  4. Pepperroten skrelles og rives på microplane på toppen helt til slutt når maten ligger ferdig på tallerken.

 

Tips og triks:

 Torsken kan både bakes og steames etter eget ønske. Fisken er saltet og holder konsistens og form lenge i varm tilstand. For eksempel på buffet.

  • Ønskes en rundere hollandaise kan 250 gr smør tilsettes pr liter under oppkok.
  • Sausen er kokestabil og vil ikke sprekke under koking.
Skriv ut oppskriften

Relaterte oppskrifter