Smakfull vegetarmat

Hovedinnhold Hovedmeny
Tilbake til Tema

Smakfull vegetarmat

BAMA Storkjøkken ønsker å gjøre det litt enklere å leve sunt. Derfor satser vi også stort på spennende vegetarprodukter.

Interessen for vegansk og vegetarisk mat øker stadig. Derfor styrker vi vårt vegetarutvalg med enda flere smakfulle produkter. I tillegg til Vegme – GMO-fri soyaprotein, lanserte vi i uke 3 også Grønne Folk, kvalitetsrike vegetarprodukter av grønnsaker, laget av overskuddsproduksjon på Frosta.

Vegme

Vegmes historie startet i Sverige hos kokkefamilien Schönemyr. Familien ville lage vegetarisk mat som hadde det beste fra begge verdener. Svaret på den utfordringen var en helt ny oppfinnelse klekket ut av Lasse, som sammen med kona Pia og sønnen Hampus, utgjør hjerte og hjerne i Vegme. Og løsningen? Soyabønner tilsatt ekte røk for en unik umami smak!

Vegme er 100% vegansk GMO-fri soyaprotein, dyrket i Europa. Det er plantebasert og har færre kalorier enn de fleste typer kjøtt. Soyaproteiner er ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) likeverdig med animalsk protein når det gjelder ernæringskvalitet, og scorer mye bedre enn kjøtt når det gjelder bærekraft. Jord, vann og energi utnyttes bedre, og utslippet av klimagasser er langt færre.

Vegme består blant annet av burgere, farse, boller og dressinger.

Les mer om Vegme her. 

imageokhkj.png

Grønn mat fra Grønne folk!

Grønne Folk er vegetariske kvalitetsprodukter av grønnsaker, helt uten tilsetningsstoffer. Grønne Folk består av smakfulle burgere av selleri og rødbeter, gartnergryte og kikertcurry, samt ulike hummuser. Maten er laget av overskuddsproduksjon, hvor fokuset er på å utnytte råvarene fullt ut. Visjonen er å lage grønn mat som smaker godt, som er sunt for kroppen, og som er bærekraftig for miljøet og kloden vår. Grønnsakene kommer fra Frosta, og urtene fra Viken Gartneri.

imagejqu9.png