Bjertnæs & Hoel

Hovedinnhold Hovedmeny
Tilbake

Bjertnæs & Hoel

Utpå Nøtterøy fins det et sted der det blant annet produseres hjertesalat og delikatessepoteter. Smidsrød gård er hjertet i virksomheten til familiene Hoel og Bjertnæs.

Familiene sier at poteten er som vin, for smak og kvalitet avhenger av sort, dyrkningsteknikk, klima og jordsmonn. Bjertnæs & Hoel dyrker også kunnskap, og samarbeider med alt fra frukt- og grønnsaksansvarlige på supermarkeder til kokker og spesialister innen foredling, dyrking og pakking. De har et spennende arbeidsmiljø med 60 ansatte fra 5 land. De plasserer f.eks. settepoteter i kasser på kjølelageret i februar, med godt lys og god temperatur, for å vekke poteten til liv og tjuvstarte veksten. Morenepotetene til Bjertnes & Hoel består av Solist, Folva, Erika og Cerisa. De har også et samarbeid med potetforedler Kirsten Topp, der målet på sikt er å utvikle nye delikate potetsorter.

Hjertesalaten de produseres kan spores tilbake til forfedrenes reise til Italia for 20 år siden. Da fikk de servert en nydelig salat med olivenolje, balsamicoeddik, ansjos, løk, tomater, oliven, fetaost, salt og pepper. De skaffet seg frøene og startet produksjon av hjertesalaten hjemme på Nøtterøy. Salaten trives i god jord, på steder med mye sol og vind. Akkurat slik som langs vestfoldkysten. All vinden her er med på å redusere problemer med insekter og sykdommer, og gjør plantene sterke.

Bjertnæs & Hoel leverer til Hamar & Vestfold.

Produkter som leveres til Kort & Godt

KORT & GODT HJERTESALAT

Kort & Godt Hjertesalat 12 Stk

Produserer

Hodekål Norsk Ifco

KORT & GODT PASTINAKK

Sommerkål 8 Kg

Kort & Godt "Sommerkål"

PERSILLEROT 5 KG NO

HODEKÅL

PASTINAKK KG

HJERTESALAT FLOWPACK 2PK

ISBERGSALAT NORSK 9er

NYPOTET 15kg NORSK

Beliggenhet og kontakt

Bjertnæs & Hoel

Smidsrød Gård, 3120 NØTTERØY

Telefon:

Mobil:

E-post: