BROKKOLI NORSK 400gr

Hovedinnhold Hovedmeny
Produktet er passivt og kan ikke kjøpes for øyeblikket. Se alternative varer eller kontakt kundeservice

BROKKOLI NORSK 400gr

Varenr.: 4301 55

Brokkoli er mild i smaken og full av sunne næringsstoffer. Prøv den varm i salat, smørdampet eller svisjet i blender til en lekker, grønn suppe. Skrell og spis stilken.

Opprinnelsesland Norge

  • Kvalitet

    Brokkoli skal ha et fast grønt til mørkegrønt hode. Blomsterhodene må ikke ha antydning til beynnende åpning (blomstring). Den skal være fast, sprø, uten bløte flekker og lukte friskt. Stilken skal også være fast.

  • Kilde

    Matvaretabellen 2022

  • Lagring

    Oppbevar brokkoli i kjøleskap ved 0-4 ºC, gjerne i plastboks eller plastpose.

  • Smak

    Den milde, gode smaken minner om asparges.

  • Helseeffekt

    Brokkoli er en super kilde til helsebringende plantestoffer, fytokjemikalier og antioksidanter. Antioksidantene er både vitamin C og en rekke andre aktive stoffer i grønnsaken. Når vi koker brokkoli så halveres vitamin C-innholdet, men det totale antioksiantinnholdet stiger betraktelig. Dette skyldes at de andre antioksidantene tåler varme og frigjøres fra bindinger i plantevevet. Vitamin C er en antioksidant som beskytter kroppen mot frie radikaler som kan skade celler, protein, arvestoff og annet vev. Vitamin C fornyer vitamin E og fremmer jernopptaket. Vitamin C er også nødvendig for et sterkt bindevev i hud, brusk, bein og tenner. Når du kutter opp eller tygger brokkoli, frigjøres fytokjemikaliene glukosinolater og tiocyanater. Disse plantestoffene har en rekke egenskaper som tilsammen forebygger kreft på flere trinn i kreftutviklingen. Folat er viktig for hjertehelsen og produksjon av nye røde blodlegemer, men også for forebyggelse av ryggmargsbrokk hos fostre. Kvinner som planlegger graviditet, er gravide eller ammer, bør derfor være påpasselige med folatinntaket. Kostfiber regulerer fordøyelsen, gir tarmene noe å jobbe med og sørger for god tarmhelse. Det binder kolesterol og kan dermed naturlig senke kolesterolnivået. Vitamin K er en koaguleringsfaktor som sørger for at blodet levrer seg, f.eks. når du har fått et sår.

  • Bruksområde

    Brokkoli er en grønnsak som passer til det meste. Bruk den rå, kokt, woket eller pureetert.

Næringsinnhold pr. 100g

Energi kJ
123 kJ
Energi kcal
29 kcal
Fett
0,3 g
Hvorav mettede fettsyrer
0,1 g
Karbohydrater
2 g
Énumettet fett
2 g
Kostfiber
3 g
Protein
3,2 g
Folat
0,068 µg
Kobber (Cu)
0,05 mg
Betakaroten
0,36 µg
Kalsium (Ca)
47 mg
Flerumettet fett
0,2 g
Jern (Fe)
0,6 mg
Jod
0,001 µg
Kalium (K)
416 mg
Magnesium (Mg)
23 mg
Natrium (Na)
0,11 mg
Niacin
0,6 mg
Fosfor (P)
72 mg
Vitamin A
30 RAE
Vitamin B6
0,0006 mg
Vitamin C
67 mg
Vitamin E
0,5 alfa-TE
Sink (Zn)
0,5 mg
Omega3
0,07 g
Omega6
0,06 g
Riboflavin
0,09 mg

Allergener

Fri for Gluten

Fri for Gluten (havre)

Fri for Brasilnut

Fri for Gluten (bygg)

Fri for Khorasanhvete

Fri for Gluten (hvete)

Fri for Melk

Fri for Mollusc

Fri for Gluten (rug)

Fri for Spelt

Fri for Sjømat

Fri for Fisk

Fri for Egg

Fri for Peanøtter

Fri for Soyabønner

Fri for Nøtter

Fri for Cashewnøtter

Fri for Hasselnøtter

Fri for Makadamianøtter

Fri for Mandel

Fri for Pekannøtter

Fri for Pistasjnøtter

Fri for Valnøtter

Fri for Sesamfrø

Fri for Selleri

Fri for Sennep

Fri for Sulfitt

Fri for Lupin

Relaterte produkter