Kjøp Kort & Godt!

Hovedinnhold Hovedmeny
Tilbake til Tema

Kjøp Kort & Godt!

Vi i BAMA Storkjøkken er opptatt av lokal mat. Å handle lokalt er en måte å tenke globalt på. Jo mer produksjon av høy kvalitet som foregår på hjemmebane, jo bedre er det. For oss selv. For de lokale bøndene. For miljøet.

Hva er kort & godt?

Kort & godt er vår måte å fremme landets fantastiske lokale frukter og grønnsaker, samt og fremheve noen av bøndene som dyrker dem. Vi ønsker å fortelle historien om råvaren og bonden. Vi ønsker å snakke om smak, kvalitet, jordsmonn og klima. Gjennom satsningen på lokal og kortreist mat ønsker vi å bidra til økt kunnskap om alt det gode som dyrkes og gror her i Norge.

Det startet i Øst

Kort & godt startet som et pilotprosjekt høsten 2015 i region Øst, med fokus på Østfold, seks dyktige bønder og deres råvarer. Prosjektet ble meget godt mottatt av både BAMA Storkjøkken sine kunder og bøndene selv. Ved å følge et knippe bønder tett, fikk vi et innblikk i hvordan bøndene kontinuerlig tester og tilpasser råvarene sine til det beste for sluttbrukeren, den lokale floraen, gården og seg selv.  Pilotprosjektet ble en suksess, og BAMA Storkjøkken valgte å øke satsningen på kortreist lokalprodusert mat av høy kvalitet.  Kort & godt serien omfavner i 2016 alle BAMA Storkjøkken sine fem regioner, og har et tett godt samarbeid med 39 engasjerte og dedikerte produsenter.

Ved å satse på lokalmat ønsker vi ikke bare å bli litt grønnere og mer kortreiste, men å få enda bedre råvarer å by på. Det skal være kort og godt.

Er du opptatt av lokalmat og vil du vite mer om Kort & godt? Gå inn på BAMA Storkjøkkens sesongkalender og lær mer om de entusiastiske bøndene og deres råvarer. Følg også vår Kort & godt facebookside for aktuelle og spennende oppdateringer.

Kort & godt-produkter