Tilbake
Blomkål og røkelaksform med småpoteter og marinerte aspargesbønner
Ingredienser
Lunsj
Slik gjør du det
Husk å sjekke hva du har av varer som ikke kommer fra BAMA - disse er uten lilla hake i oppskriften. Disse må bestilles fra din vanlige grossist. Husk også å se over beholdning av typiske tørrvarer som sesamfrø, nøtter etc - disse kan fjernes i godkjenningsbildet etterpå hvis du har nok fra før.
Slik gjør du:
- Rør kaldt sammen blomkålsuppe, 2 eggeplomme pr 10 porsjoner, sitronsaft og litt svart pepper. Husk å smake til syrenivået.
- Legg rå blomkålbuketter og SV poteter i formen og dryss over det hakkede røkelakskuttet.
- Hell blomkålblandingen over og bak formen i ovn på 200 grader i 20-30 minutter avhengig av mengden.
- Blancher/kok aspargesbønner, la dem avkjøles. Mariner kalde aspargesbønner med høvlet rødløk og noen dråper hvitvinseddik, salt, pepper, revet persille og olivenolje.
- Dryss over revet parmesan og marinerte bønner etter baking.
Tips og triks:
- Det er supergodt med noen friske smaker og spreke grønnsaker på toppen.
- Bruk gjerne agurkstaver, cherrytomater, salat og gressløk.
- En rett som er god servert med brød og smør.
Skriv ut oppskriften