Blomkålsuppe med laks og curryblomkål

Hovedinnhold Hovedmeny
Tilbake

Blomkålsuppe med laks og curryblomkål

Ingredienser


Lunsj



Curryolje
Sitronsalt

Pris

Pris per porsjon 58
Pris for 20 porsjoner 1166

Slik gjør du det

Husk å sjekke hva du har av varer som ikke kommer fra BAMA - disse er uten lilla hake i oppskriften. Disse må bestilles fra din vanlige grossist. Husk også å se over beholdning av typiske tørrvarer som sesamfrø, nøtter etc - disse kan fjernes i godkjenningsbildet etterpå hvis du har nok fra før.

 

Slik gjør du (sitronsalt):

  1. Lag sitronsalt ved å rive kun det gule skallet av sitronen med en fin microplane (ca 2 gram pr 10 porsjoner). Bland det inn i flaksaltet (ca 25g pr 10 porsjoner) ved å kna det inn med fingrene. Dryss på fisken før steking.

Slik gjør du (curryolje):

  1. Kjør dette godt sammen med en stavmikser og hell over blomkålen/gulrotjulienne før steking. Husk å smake til!

Pr 10 porsjoner:

50 gr olivenolje
2,5 gr gul currypulver
2,5 gr hvitløk fersk
2,5 gr salt –
8 gr sitronsaft

 

Slik gjør du:

  1. Krydre laksen med sitronsalt. 
  2. Bak laksen i ovn på 200 grader ca 6-8 minutter.
  3. Bland blomkål og gulrot julienne i en gastrobakk og hell over curryoljen, stekes på 200 grader til de har fått litt stekeskorpe. (ca 10-12 minutter)
  4. Varm suppen og smak til med salt og syre.
  5. Anrett med en bit laks i midten av suppa og topp med rød karse.

 

Tips og triks:

  • Kjør suppen med stavmikser hvis du ønsker en litt luftigere suppe med litt bobler.
  • Noen dråper grønn urteolje gjør seg også fint på denne retten
Skriv ut oppskriften

Relaterte oppskrifter