Tilbake
Blomkålsuppe med laks og curryblomkål
Ingredienser
Lunsj
Slik gjør du det
Husk å sjekke hva du har av varer som ikke kommer fra BAMA - disse er uten lilla hake i oppskriften. Disse må bestilles fra din vanlige grossist. Husk også å se over beholdning av typiske tørrvarer som sesamfrø, nøtter etc - disse kan fjernes i godkjenningsbildet etterpå hvis du har nok fra før.
Slik gjør du (sitronsalt):
- Lag sitronsalt ved å rive kun det gule skallet av sitronen med en fin microplane (ca 2 gram pr 10 porsjoner). Bland det inn i flaksaltet (ca 25g pr 10 porsjoner) ved å kna det inn med fingrene. Dryss på fisken før steking.
Slik gjør du (curryolje):
- Kjør dette godt sammen med en stavmikser og hell over blomkålen/gulrotjulienne før steking. Husk å smake til!
Pr 10 porsjoner:
50 gr olivenolje
2,5 gr gul currypulver
2,5 gr hvitløk fersk
2,5 gr salt –
8 gr sitronsaft
Slik gjør du:
- Krydre laksen med sitronsalt.
- Bak laksen i ovn på 200 grader ca 6-8 minutter.
- Bland blomkål og gulrot julienne i en gastrobakk og hell over curryoljen, stekes på 200 grader til de har fått litt stekeskorpe. (ca 10-12 minutter)
- Varm suppen og smak til med salt og syre.
- Anrett med en bit laks i midten av suppa og topp med rød karse.
Tips og triks:
- Kjør suppen med stavmikser hvis du ønsker en litt luftigere suppe med litt bobler.
- Noen dråper grønn urteolje gjør seg også fint på denne retten