Tilbake
Spreke grønnsaker, poteter og ertekrem
Ingredienser
Lunsj
Slik gjør du det
Husk å sjekke hva du har av varer som ikke kommer fra BAMA - disse er uten lilla hake i oppskriften. Disse må bestilles fra din vanlige grossist. Husk også å se over beholdning av typiske tørrvarer som sesamfrø, nøtter etc - disse kan fjernes i godkjenningsbildet etterpå hvis du har nok fra før.
Slik gjør du :
- Varm ertepureen under omrøring med litt vann så du får en smidig pure som også fungerer som saus. Smak til med litt sitronsaft, salt og pepper.
- Kutt kål i båter og kok den sammen med gulrot, sousvidepotet i kjele eller steam i gastroform. Disse har cirka like lang tilberedningstid og kan steames i samme form/kjele. Ca 8 minutter.
- Hell over litt smeltet smør eller olivenolje sammen med salt og pepper før anretning.
- Julienne og brokkolinis trenger bare et minutt eller to i steam 100 grader.
- Legg den smaksatte ertekremen godt utover i bunnen og anrette de rykende varme grønnsakene oppå.
- Dryss over frisk hakket gressløk ved servering.
Tips og triks:
- Ertepuren kan blandes med for eksempel vann, melk, fløte, kyllingkraft eller Ramen kraft etter egen smak.
- Miks gjerne inn andre urter også.