Spreke grønnsaker, poteter og ertekrem

Hovedinnhold Hovedmeny
Tilbake

Spreke grønnsaker, poteter og ertekrem

Ingredienser


Lunsj




Pris

Pris per porsjon 21
Pris for 20 porsjoner 427

Slik gjør du det

Husk å sjekke hva du har av varer som ikke kommer fra BAMA - disse er uten lilla hake i oppskriften. Disse må bestilles fra din vanlige grossist. Husk også å se over beholdning av typiske tørrvarer som sesamfrø, nøtter etc - disse kan fjernes i godkjenningsbildet etterpå hvis du har nok fra før.

 

Slik gjør du :

  1. Varm ertepureen under omrøring med litt vann så du får en smidig pure som også fungerer som saus. Smak til med litt sitronsaft, salt og pepper.
  2. Kutt kål i båter og kok den sammen med gulrot, sousvidepotet i kjele eller steam i gastroform. Disse har cirka like lang tilberedningstid og kan steames i samme form/kjele. Ca 8 minutter.
  3. Hell over litt smeltet smør eller olivenolje sammen med salt og pepper før anretning.
  4. Julienne og brokkolinis trenger bare et minutt eller to i steam 100 grader.
  5. Legg den smaksatte ertekremen godt utover i bunnen og anrette de rykende varme grønnsakene oppå.
  6. Dryss over frisk hakket gressløk ved servering.

 

Tips og triks:

  • Ertepuren kan blandes med for eksempel vann, melk, fløte, kyllingkraft eller Ramen kraft etter egen smak.
  • Miks gjerne inn andre urter også.
Skriv ut oppskriften

Relaterte oppskrifter