CRISPI SALAT 150 gr

Hovedinnhold Hovedmeny

CRISPI SALAT 150 gr

Varenr.: 3804 53

Crispisalaten er en krysning av isberg- og friséesalat. Bladene er vakkert grønne, tykke og veldig sprø. Smaken er mild og litt søtlig. Crispisalaten egner seg godt i blandede salater.

Crispisalaten, også kalt Vestfoldsalat, har ekstra tykke og sprø blader. Den er ypperlig for å tilføre salaten sprøhet, særlig hvis du skal blande en stor salat til mange. Salaten er svært robust, og tåler å ligge lenge i dressing.

Opprinnelsesland Italia

  • Kvalitet

    Bladene er grønne, sprø og saftige.

  • Kilde

    Matvaretabellen 2019

  • Lagring

    Oppbevar crispisalaten i kjøleskap ved 2-4 ºC, gjerne pakket i plastpose eller i lukket plastboks.

  • Smak

    Crispisalat har en mild og litt søtaktig smak.

  • Helseeffekt

    Det vannløselige B-vitaminet folat er viktig for dannelsen av friske røde blodceller og normalt DNA (arvestoff). Et tilstrekkelig inntak av folat er viktig før og under svangerskapet fordi folat forbygger fosterskader. Vitamin K er en koaguleringsfaktor som sørger for at blodet levrer seg dersom vi får en blødning.

  • Bruksområde

    Crispisalat brukes som fat- og smørbrødpynt. I forhold til rapidsalat er den bedre egnet i salater, gjerne blandet med andre salattyper og grønnsaker.

Næringsinnhold pr. 100g

Energi kJ
51 kJ
Energi kcal
12 kcal
Fett
0,1 g
Karbohydrater
1,5 g
Énumettet fett
1,5 g
Kostfiber
1,1 g
Protein
0,8 g
Folat
0,036 µg
Kobber (Cu)
0,03 mg
Betakaroten
0,224 µg
Kalsium (Ca)
18 mg
Flerumettet fett
0,1 g
Jern (Fe)
0,4 mg
Jod
0,0006 µg
Kalium (K)
179 mg
Magnesium (Mg)
7 mg
Natrium (Na)
0,02 mg
Niacin
0,2 mg
Fosfor (P)
21 mg
Vitamin A
0,078 RAE
Vitamin B1 (tiamin)
0,0003 mg
Vitamin B6
0,0004 mg
Vitamin C
0,003 mg
Vitamin E
0,0006 alfa-TE
Sink (Zn)
0,2 mg
Omega3
0,05 g
Omega6
0,02 g
Riboflavin
0,02 mg

Allergener

Fri for Gluten

Fri for Gluten (havre)

Fri for Brasilnut

Fri for Gluten (bygg)

Fri for Khorasanhvete

Fri for Gluten (hvete)

Fri for Melk

Fri for Mollusc

Fri for Gluten (rug)

Fri for Spelt

Fri for Sjømat

Fri for Fisk

Fri for Egg

Fri for Peanøtter

Fri for Soyabønner

Fri for Nøtter

Fri for Cashewnøtter

Fri for Hasselnøtter

Fri for Makadamianøtter

Fri for Mandel

Fri for Pekannøtter

Fri for Pistasjnøtter

Fri for Valnøtter

Fri for Sesamfrø

Fri for Selleri

Fri for Sennep

Fri for Sulfitt

Fri for Lupin