Blomkålsuppe med laks og curryblomkål

Hovedinnhold Hovedmeny
Tilbake

Blomkålsuppe med laks og curryblomkål

Ingredienser


Lunsj



Curryolje
Sitronsalt

Pris

Pris per porsjon 0
Pris for 20 porsjoner 0

Slik gjør du det

Husk å sjekke hva du har av varer som ikke kommer fra BAMA - disse er uten lilla hake i oppskriften. Disse må bestilles fra din vanlige grossist. Husk også å se over beholdning av typiske tørrvarer som sesamfrø, nøtter etc - disse kan fjernes i godkjenningsbildet etterpå hvis du har nok fra før.

 

Slik gjør du (sitronsalt):

  1. Lag sitronsalt ved å rive kun det gule skallet av sitronen med en fin microplane (ca 2 gram pr 10 porsjoner). Bland det inn i flaksaltet (ca 25g pr 10 porsjoner) ved å kna det inn med fingrene. Dryss på fisken før steking.

Slik gjør du (curryolje):

  1. Kjør dette godt sammen med en stavmikser og hell over blomkålen/gulrotjulienne før steking. Husk å smake til!

Pr 10 porsjoner:

50 gr olivenolje
2,5 gr gul currypulver
2,5 gr hvitløk fersk
2,5 gr salt –
8 gr sitronsaft

 

Slik gjør du:

  1. Krydre laksen med sitronsalt. 
  2. Bak laksen i ovn på 200 grader ca 6-8 minutter.
  3. Bland blomkål og gulrot julienne i en gastrobakk og hell over curryoljen, stekes på 200 grader til de har fått litt stekeskorpe. (ca 10-12 minutter)
  4. Varm suppen og smak til med salt og syre.
  5. Anrett med en bit laks i midten av suppa og topp med rød karse.

 

Tips og triks:

  • Kjør suppen med stavmikser hvis du ønsker en litt luftigere suppe med litt bobler.
  • Noen dråper grønn urteolje gjør seg også fint på denne retten
Skriv ut oppskriften

Relaterte oppskrifter