Sesongens norske plommer og epler

Hovedinnhold Hovedmeny
Tilbake til Tema

Sesongens norske plommer og epler

Norske plommer og epler er fantastiske råvarer. Jan-Erik Hauge har her samlet sine favoritter.

Jan-Erik Hauge kommer fra Berle i Sogn og Fjordane og er medlem på det norske kokkelandslaget som ble olympiske mestere i 2020. Han jobber som matfaglig rådgiver hos KA. 

image4hgk.png

Norske plommer på 3 måter

Saftige, norske plommer en er fantastisk råvare. Her har du Jan-Erik Hauge sine tre beste tips til hvordan bruke dem.

Konservering er en supersmart måte å forlenge sesongen. Sylt dem, eller lag en knallgod sirup – fantastisk å bruke til desserter gjennom vinteren.

Deilige, saftige norske plommer. Man kan nesten kjenne den søte, saftige og ikke særlig kraftige smaken av plommer bare man ser dem ligge der i rødt, gult, blått eller lilla.

Norske plommer på 3 måter

Norske epler på 3 måter

Norske epler er en fantastisk råvare, elsket av kokker. Jan-Erik Hauge har her samlet sine tre eplefavoritter.

Mange venter hele året på at de norske eplene skal komme. Skinnende, saftig og aromatisk, og med både syrlighet og sødme. 
En flott måte å forlenge sesongen av norske epler på, er å sylte eplene.

Marinerte epler kan gjøres på mange måter og er en veldig kreativ måte å få et fint spill i anretningen din. Legg de som et «mosaikk-mønster» og skap magi!

Norske epler på 3 måter

30 minutter
Lett

"Mosaikk-epler"

Marinerte epler kan gjøres på mange måten, men er en veldig kreativ måte å få et fint spill i anretningen din. Legg de som et «mosaikk-mønster» og skap magi!