"Mosaikk-epler"

Hovedinnhold Hovedmeny
Tilbake

"Mosaikk-epler"

Marinerte epler kan gjøres på mange måten, men er en veldig kreativ måte å få et fint spill i anretningen din. Legg de som et «mosaikk-mønster» og skap magi!

Ingredienser

Pris

Pris per porsjon 0
Pris for 20 porsjoner 0

Slik gjør du det

Skyll eplene og tørk de godt. Rør ut sukker, salt, vann og sitronjuice. Bruk en mandolin til å skjære tynne runde flak av eple. For å lage en fane, skjæres de runde epleskivene i 2 på midten og samler de like halvsirklene. Lag en ring der halvsirklene møtes i senter. Fortsett rundt til sirkelen er fullført. Denne fanen legges på et bakepapir for å kunne flytte den over på tallerken og holde formen. Sitronjuicen helles over og nytt bakepapir legges på toppen. Fanen plasseres i en vakuumpose og vakuumeres.

Epleskivene vil nå bli behandlet med syre og trykk som gir et transparang utrykk og fargene kommer til syne. Nå vil eplene få en god holdbarhet og tekstur og kan nytes i mange ulike retter.

Skriv ut oppskriften

Relaterte oppskrifter

1 time
Medium

Variasjon av norske gulerøtter i sesong

Rydd plass til det grønne! En trend som kommer nå er å la det grønne spille hovedrollen på tallerkenen. Her setter Kristoffer Lofnes fra Kokkelandslaget fokus på norsk gulrot!
2 timer
Vanskelig

Start med det grønne: Sellerirot

Herlig sellerirot. Det sprø og hvite fruktkjøttet har en aromatisk duft. Her viser Jon Erlend Matre fra Kokkelandslaget Junior deg hvordan du kan la den skinne!
2 timer
Lett

Bakte rotgrønnsaker og sopp med byggotto

Sett høstens rotgrønnsaker på menyen! Her får du Idunn Nilsen sitt beste høsttips til en mettende vegetarrett, som også er enkel å lage til mange.