Plommesirup

Hovedinnhold Hovedmeny

Grunnet planlagt vedlikehold kan du oppleve nedetid lørdag 13.04 mellom kl.00-04

Tilbake

Plommesirup

Ingredienser

Pris

Pris per porsjon 0
Pris for 20 porsjoner 0

Slik gjør du det

Kok opp vann, sukker og plommer, la dette trekke under lokk i 30 minutter. Sil av plommene (disse kan benyttes til syltetøy eller kompott).
Ta så plommelaken tilbake i kjelen sammen med saften av sitron og reduser vesken til ca 2/3.

Nå har du et fantastisk utgangspunkt for sorbet, gelé og pâte de fruit. For å få en fyldig og god sirup fortsetter du å koke inn vesken til 103oC, og avkjøler den helt.

Sirupen tåler å smakes til med sterke krydder som pepper, laurbær, stjerneanis og kanel. Et fantastisk utgangspunkt til dessert, ost og vilt. Sirupen holder seg veldig godt og er enkel å lage.

Skriv ut oppskriften

Relaterte oppskrifter

30 minutter
Lett

"Mosaikk-epler"

Marinerte epler kan gjøres på mange måten, men er en veldig kreativ måte å få et fint spill i anretningen din. Legg de som et «mosaikk-mønster» og skap magi!
1 time
Medium

Variasjon av norske gulerøtter i sesong

Rydd plass til det grønne! En trend som kommer nå er å la det grønne spille hovedrollen på tallerkenen. Her setter Kristoffer Lofnes fra Kokkelandslaget fokus på norsk gulrot!
2 timer
Vanskelig

Start med det grønne: Sellerirot

Herlig sellerirot. Det sprø og hvite fruktkjøttet har en aromatisk duft. Her viser Jon Erlend Matre fra Kokkelandslaget Junior deg hvordan du kan la den skinne!
2 timer
Lett

Bakte rotgrønnsaker og sopp med byggotto

Sett høstens rotgrønnsaker på menyen! Her får du Idunn Nilsen sitt beste høsttips til en mettende vegetarrett, som også er enkel å lage til mange.