Plomme tarte tatin

Hovedinnhold Hovedmeny
Tilbake

Plomme tarte tatin

Ingredienser
Fyll
Mørdeig

Pris

Pris per porsjon 0
Pris for 20 porsjoner 0

Slik gjør du det

Kjør alle ingrediensene til mørdeigen sammen i en kjøkkenmaskin, og la deigen hvile kaldt i 30 min før bruk. 
Forvarm ovnen til 160 grader

Hell sukkeret over i en stekepanne på medium varme. Del plommene i 4 på langs og fjern steinen. Når sukkeret har smeltet og blitt gyllent tilsettes frøene fra en vaniljestang og plommene legges med snittflaten mot karamellen. 
La plommene steke i 2 minutter, og ha i smør. La smøret smelte i karamellen så det blir en lun "toffe"

Mørdeigen kjevles til en ca 3mm tykk leiv som vil dekke plommene og hele arealet i steikepannen. Stikk noen hull i mørdeigen og bak den i 20 minutter. La den avkjøle seg på rist i like lang tid før man snur den på tallerken.

Skriv ut oppskriften

Relaterte oppskrifter

30 minutter
Lett

"Mosaikk-epler"

Marinerte epler kan gjøres på mange måten, men er en veldig kreativ måte å få et fint spill i anretningen din. Legg de som et «mosaikk-mønster» og skap magi!
1 time
Medium

Variasjon av norske gulerøtter i sesong

Rydd plass til det grønne! En trend som kommer nå er å la det grønne spille hovedrollen på tallerkenen. Her setter Kristoffer Lofnes fra Kokkelandslaget fokus på norsk gulrot!
2 timer
Vanskelig

Start med det grønne: Sellerirot

Herlig sellerirot. Det sprø og hvite fruktkjøttet har en aromatisk duft. Her viser Jon Erlend Matre fra Kokkelandslaget Junior deg hvordan du kan la den skinne!
2 timer
Lett

Bakte rotgrønnsaker og sopp med byggotto

Sett høstens rotgrønnsaker på menyen! Her får du Idunn Nilsen sitt beste høsttips til en mettende vegetarrett, som også er enkel å lage til mange.