Sylta plommer

Hovedinnhold Hovedmeny
Tilbake

Sylta plommer

Ingredienser

Pris

Pris per porsjon 0
Pris for 20 porsjoner 0

Slik gjør du det

Del plommene i 2 på langs, ta så ut plommesteinen. Legg de halve plommene i vakuumposer og helll over krydder og plommelaken. Forsegl posen og steam de i ca 6 minutter, eller til de er møre. Avkjøl og sett kaldt. Viktig: ikke fyll posene for mye, da er det vedre å fordele innholdet i flere poser slik at det blir jevnt varmefordeling og jevnt resultat.

Dette er en flott måte å forlenge sesongen av norske plommer på! Plommene holder seg i flere måneder om man har holdt god hygiene. Jo lenger de får ligge i denne krydderlaken jo mer vil det smake! Blpser posen seg opp etter en stund i kjøleskap er det tegn på bakterie utvikling.

Skriv ut oppskriften

Relaterte oppskrifter

30 minutter
Lett

"Mosaikk-epler"

Marinerte epler kan gjøres på mange måten, men er en veldig kreativ måte å få et fint spill i anretningen din. Legg de som et «mosaikk-mønster» og skap magi!
1 time
Medium

Variasjon av norske gulerøtter i sesong

Rydd plass til det grønne! En trend som kommer nå er å la det grønne spille hovedrollen på tallerkenen. Her setter Kristoffer Lofnes fra Kokkelandslaget fokus på norsk gulrot!
2 timer
Vanskelig

Start med det grønne: Sellerirot

Herlig sellerirot. Det sprø og hvite fruktkjøttet har en aromatisk duft. Her viser Jon Erlend Matre fra Kokkelandslaget Junior deg hvordan du kan la den skinne!
2 timer
Lett

Bakte rotgrønnsaker og sopp med byggotto

Sett høstens rotgrønnsaker på menyen! Her får du Idunn Nilsen sitt beste høsttips til en mettende vegetarrett, som også er enkel å lage til mange.