Sylta epler

Hovedinnhold Hovedmeny
Tilbake

Sylta epler

Ingredienser

Pris

Pris per porsjon 0
Pris for 20 porsjoner 0

Slik gjør du det

Kok opp eplejuice sammen med eddik og sukker og avkjøl. Skrell og rensk eplene. Her velger man selv hvordan man former eplebitene, men de bør være like store for å få et likt resultat. Tilsett eplebitene og eplelaken i en vakuumpose og vakuumer 100%. Steam posen med innhold i 8-10 minutter på biter som er ca 2*2 cm. Varier tiden etter størrelse. Avkjøl og sett kaldt.

Viktig: Ikke fyll posen for mye, bedre å fordele innholdet i flere poser så det blir jevn varmefordeling og jevnt resultat.

Ele holder seg i flere måneder om man har holdt god hygiene. Blåser posen seg opp etter en stund i kjøleskap, er det tegn på bakterieutvikling. Dette er en flott måte å forlenge sesongen av norske epler på!

Skriv ut oppskriften

Relaterte oppskrifter

30 minutter
Lett

"Mosaikk-epler"

Marinerte epler kan gjøres på mange måten, men er en veldig kreativ måte å få et fint spill i anretningen din. Legg de som et «mosaikk-mønster» og skap magi!
1 time
Medium

Variasjon av norske gulerøtter i sesong

Rydd plass til det grønne! En trend som kommer nå er å la det grønne spille hovedrollen på tallerkenen. Her setter Kristoffer Lofnes fra Kokkelandslaget fokus på norsk gulrot!
2 timer
Vanskelig

Start med det grønne: Sellerirot

Herlig sellerirot. Det sprø og hvite fruktkjøttet har en aromatisk duft. Her viser Jon Erlend Matre fra Kokkelandslaget Junior deg hvordan du kan la den skinne!
2 timer
Lett

Bakte rotgrønnsaker og sopp med byggotto

Sett høstens rotgrønnsaker på menyen! Her får du Idunn Nilsen sitt beste høsttips til en mettende vegetarrett, som også er enkel å lage til mange.