Variasjon av norske gulerøtter i sesong

Hovedinnhold Hovedmeny
Tilbake

Variasjon av norske gulerøtter i sesong

Rydd plass til det grønne! En trend som kommer nå er å la det grønne spille hovedrollen på tallerkenen. Her setter Kristoffer Lofnes fra Kokkelandslaget fokus på norsk gulrot!

Ingredienser

Pris

Pris per porsjon 3
Pris for 20 porsjoner 53

Slik gjør du det

  1. Kok de vanlige gulerøttene mør i saltet vann. Kjør opp til pure til sammen med fløten og 1 dl av creme fraichen. Smaksett med salt og litt sitron. Del deliløken i to, kok opp syltelaken. Tilsett løken og trekk på svak varme i 10 minutter.
  2. Bruk en mandolin og skjær lilla og gul gulrot i tynne lange skiver. Så tynt det går slik at de fortsatt er hele. Legg i isvann og la stå i minst 30 minutter. Må ha mye vann og is.
  3. Friter rispapiret i nøytral olje på ca 200 grader. Legg så på papir. Smaksett med salt og tørket dillpulver.
  4. Stek minigulerøttene i en stekepanne med litt nøytral olje. Når de begynner å bli gylne avslutt så med en klikk smør og estragon. Smaksett med ønsket salt.
  5. Smak opp 1 dl creme fraiche med sitron zest, sitron juice og salt. Ha på sprøytepose. Plukk dill og kjørvel. Servers med litt löjrom om ønsket.
Regnbuegulrot smaker som vanlig gulrot, men de gir et flott fargespill i ulike retter. De lilla varierer fra helt mørke til lysere lilla, fargestoffet sitter kun i skallet, de er oransje inni. De gule varierer fra gul/hvit til lys oransje, fargen er gjennomgående. De er perfekte til å serveres rå - da holder de best på fargen.image67k4d.png10b028f5df3b4a398cfb70f58d3558222.jpg

Norske røtter er helt fantastiske. Ikke vær redd for å sette de i hovedrollen. 

Skriv ut oppskriften

Relaterte oppskrifter

30 minutter
Lett

"Mosaikk-epler"

Marinerte epler kan gjøres på mange måten, men er en veldig kreativ måte å få et fint spill i anretningen din. Legg de som et «mosaikk-mønster» og skap magi!
2 timer
Vanskelig

Start med det grønne: Sellerirot

Herlig sellerirot. Det sprø og hvite fruktkjøttet har en aromatisk duft. Her viser Jon Erlend Matre fra Kokkelandslaget Junior deg hvordan du kan la den skinne!
2 timer
Lett

Bakte rotgrønnsaker og sopp med byggotto

Sett høstens rotgrønnsaker på menyen! Her får du Idunn Nilsen sitt beste høsttips til en mettende vegetarrett, som også er enkel å lage til mange.