Plomme tarte tatin

Hovedinnhold Hovedmeny

Merk at 1. mai er en rød dag. Det kan da forekomme forsinkelser på leveringer fredag 2. mai. Vi takker for tålmodigheten, og jobber så raskt som mulig for å hjelpe deg.

Tilbake

Plomme tarte tatin

Ingredienser




Fyll
Mørdeig

Pris

Pris per porsjon 0
Pris for 20 porsjoner 0

Slik gjør du det

Kjør alle ingrediensene til mørdeigen sammen i en kjøkkenmaskin, og la deigen hvile kaldt i 30 min før bruk. 
Forvarm ovnen til 160 grader

Hell sukkeret over i en stekepanne på medium varme. Del plommene i 4 på langs og fjern steinen. Når sukkeret har smeltet og blitt gyllent tilsettes frøene fra en vaniljestang og plommene legges med snittflaten mot karamellen. 
La plommene steke i 2 minutter, og ha i smør. La smøret smelte i karamellen så det blir en lun "toffe"

Mørdeigen kjevles til en ca 3mm tykk leiv som vil dekke plommene og hele arealet i steikepannen. Stikk noen hull i mørdeigen og bak den i 20 minutter. La den avkjøle seg på rist i like lang tid før man snur den på tallerken.

Skriv ut oppskriften

Relaterte oppskrifter

30 minutter
Lett

"Mosaikk-epler"

Marinerte epler kan gjøres på mange måten, men er en veldig kreativ måte å få et fint spill i anretningen din. Legg de som et «mosaikk-mønster» og skap magi!
1 time
Medium

Variasjon av norske gulerøtter i sesong

Rydd plass til det grønne! En trend som kommer nå er å la det grønne spille hovedrollen på tallerkenen. Her setter Kristoffer Lofnes fra Kokkelandslaget fokus på norsk gulrot!
2 timer
Vanskelig

Start med det grønne: Sellerirot

Herlig sellerirot. Det sprø og hvite fruktkjøttet har en aromatisk duft. Her viser Jon Erlend Matre fra Kokkelandslaget Junior deg hvordan du kan la den skinne!
2 timer
Lett

Bakte rotgrønnsaker og sopp med byggotto

Sett høstens rotgrønnsaker på menyen! Her får du Idunn Nilsen sitt beste høsttips til en mettende vegetarrett, som også er enkel å lage til mange.