Plommesirup

Hovedinnhold Hovedmeny

Merk at 1. mai er en rød dag. Det kan da forekomme forsinkelser på leveringer fredag 2. mai. Vi takker for tålmodigheten, og jobber så raskt som mulig for å hjelpe deg.

Tilbake

Plommesirup

Ingredienser





Pris

Pris per porsjon 0
Pris for 20 porsjoner 0

Slik gjør du det

Kok opp vann, sukker og plommer, la dette trekke under lokk i 30 minutter. Sil av plommene (disse kan benyttes til syltetøy eller kompott).
Ta så plommelaken tilbake i kjelen sammen med saften av sitron og reduser vesken til ca 2/3.

Nå har du et fantastisk utgangspunkt for sorbet, gelé og pâte de fruit. For å få en fyldig og god sirup fortsetter du å koke inn vesken til 103oC, og avkjøler den helt.

Sirupen tåler å smakes til med sterke krydder som pepper, laurbær, stjerneanis og kanel. Et fantastisk utgangspunkt til dessert, ost og vilt. Sirupen holder seg veldig godt og er enkel å lage.

Skriv ut oppskriften

Relaterte oppskrifter

30 minutter
Lett

"Mosaikk-epler"

Marinerte epler kan gjøres på mange måten, men er en veldig kreativ måte å få et fint spill i anretningen din. Legg de som et «mosaikk-mønster» og skap magi!
1 time
Medium

Variasjon av norske gulerøtter i sesong

Rydd plass til det grønne! En trend som kommer nå er å la det grønne spille hovedrollen på tallerkenen. Her setter Kristoffer Lofnes fra Kokkelandslaget fokus på norsk gulrot!
2 timer
Vanskelig

Start med det grønne: Sellerirot

Herlig sellerirot. Det sprø og hvite fruktkjøttet har en aromatisk duft. Her viser Jon Erlend Matre fra Kokkelandslaget Junior deg hvordan du kan la den skinne!
2 timer
Lett

Bakte rotgrønnsaker og sopp med byggotto

Sett høstens rotgrønnsaker på menyen! Her får du Idunn Nilsen sitt beste høsttips til en mettende vegetarrett, som også er enkel å lage til mange.