Sylta plommer

Hovedinnhold Hovedmeny

Merk at 1. mai er en rød dag. Det kan da forekomme forsinkelser på leveringer fredag 2. mai. Vi takker for tålmodigheten, og jobber så raskt som mulig for å hjelpe deg.

Tilbake

Sylta plommer

Ingredienser





Pris

Pris per porsjon 0
Pris for 20 porsjoner 0

Slik gjør du det

Del plommene i 2 på langs, ta så ut plommesteinen. Legg de halve plommene i vakuumposer og helll over krydder og plommelaken. Forsegl posen og steam de i ca 6 minutter, eller til de er møre. Avkjøl og sett kaldt. Viktig: ikke fyll posene for mye, da er det vedre å fordele innholdet i flere poser slik at det blir jevnt varmefordeling og jevnt resultat.

Dette er en flott måte å forlenge sesongen av norske plommer på! Plommene holder seg i flere måneder om man har holdt god hygiene. Jo lenger de får ligge i denne krydderlaken jo mer vil det smake! Blpser posen seg opp etter en stund i kjøleskap er det tegn på bakterie utvikling.

Skriv ut oppskriften

Relaterte oppskrifter

30 minutter
Lett

"Mosaikk-epler"

Marinerte epler kan gjøres på mange måten, men er en veldig kreativ måte å få et fint spill i anretningen din. Legg de som et «mosaikk-mønster» og skap magi!
1 time
Medium

Variasjon av norske gulerøtter i sesong

Rydd plass til det grønne! En trend som kommer nå er å la det grønne spille hovedrollen på tallerkenen. Her setter Kristoffer Lofnes fra Kokkelandslaget fokus på norsk gulrot!
2 timer
Vanskelig

Start med det grønne: Sellerirot

Herlig sellerirot. Det sprø og hvite fruktkjøttet har en aromatisk duft. Her viser Jon Erlend Matre fra Kokkelandslaget Junior deg hvordan du kan la den skinne!
2 timer
Lett

Bakte rotgrønnsaker og sopp med byggotto

Sett høstens rotgrønnsaker på menyen! Her får du Idunn Nilsen sitt beste høsttips til en mettende vegetarrett, som også er enkel å lage til mange.