Kort & Godt

Hovedinnhold Hovedmeny

Merk at 1. mai er en rød dag. Det kan da forekomme forsinkelser på leveringer fredag 2. mai. Vi takker for tålmodigheten, og jobber så raskt som mulig for å hjelpe deg.

Tilbake til Tema

Kort & Godt

Vi i BAMA Storkjøkken er opptatt av lokal mat. Å handle lokalt er en måte å tenke globalt på. Jo mer produksjon av høy kvalitet som foregår på hjemmebane, jo bedre er det. For oss selv. For de lokale bøndene. For miljøet.

Hva er Kort & Godt?

For å hedre den norske bonden og fremme de gode norske råvarene maksimalt har BAMA Storkjøkken lansert konseptet Kort & Godt. Sammen med Gartnerhallen ønsker vi å øke fokuset på god lokalprodusert mat, den norske bonden og miljøet.  Å handle lokalt, er en måte å tenke globalt på. Jo mer produksjon av høy kvalitet som foregår på hjemmebane, jo bedre er det. Både for oss selv, de lokale bøndene og for miljøet. Vi ønsker å være en leverandør av kunnskap og innsikt, ikke bare råvarer. Konseptet handler om opprinnelse, smak, sesong, kvalitet, jordsmonn og klima. Vi ønsker å gi deg historien om råvaren og bonden slik at du kan fortelle historien videre til dine spisegjester.

Bøndene som er innlemmet i Kort & Godt-konseptet følges tett, og gjennom dette får vi innblikk i hvordan bøndene kontinuerlig tester og tilpasser råvarene sine til det beste for sluttbrukeren, den lokale floraen, gården og seg selv. Kort & Godt-satsningen lager møteplasser hvor kokker, kjøkkensjefer, servitører og innkjøpere kan møte bonden i råvarens rette element. Disse foraene gir rom for inspirasjon, erfaringsutveksling og kunnskapsoverføring.

image6i29h.png

Det startet i Øst

Kort & Godt startet som et pilotprosjekt høsten 2015 i region Øst, med fokus på Østfold, seks dyktige bønder og deres råvarer. Prosjektet ble meget godt mottatt av både BAMA Storkjøkken sine kunder og bøndene selv. Ved å følge et knippe bønder tett, fikk vi et innblikk i hvordan bøndene kontinuerlig tester og tilpasser råvarene sine til det beste for sluttbrukeren, den lokale floraen, gården og seg selv.  Pilotprosjektet ble en suksess, og BAMA Storkjøkken valgte å øke satsningen på kortreist lokalprodusert mat av høy kvalitet.  Kort & godt serien omfavner i 2016 alle BAMA Storkjøkken sine fem regioner, og har et tett godt samarbeid med 39 engasjerte og dedikerte produsenter.

SMS kode for presentasjon av bonden og råvaren

For å kunne gi våre kunder relevant informasjon om råvaren, er alle Kort & godt varene merket med produsentenes egen SMS kode. Dette gjør det mulig for forbrukeren å få en nærmere presentasjon av bonden og råvarene rett på mobilen.

Sesongkalender

Er du opptatt av lokalmat og vil du vite mer om Kort & godt? Gå inn på BAMA Storkjøkkens sesongkalender og lær mer om de entusiastiske bøndene og deres råvarer.  Her får du også en oversikt over hvilke frukter, bær og grønnsaker som er i sesong, hvem som produserer de og i hvilken region. 

 

2 timer
Lett

Bakte rotgrønnsaker og sopp med byggotto

Sett høstens rotgrønnsaker på menyen! Her får du Idunn Nilsen sitt beste høsttips til en mettende vegetarrett, som også er enkel å lage til mange.
2 timer
Vanskelig

Start med det grønne: Sellerirot

Herlig sellerirot. Det sprø og hvite fruktkjøttet har en aromatisk duft. Her viser Jon Erlend Matre fra Kokkelandslaget Junior deg hvordan du kan la den skinne!
1 time
Medium

Variasjon av norske gulerøtter i sesong

Rydd plass til det grønne! En trend som kommer nå er å la det grønne spille hovedrollen på tallerkenen. Her setter Kristoffer Lofnes fra Kokkelandslaget fokus på norsk gulrot!
30 minutter
Lett

"Mosaikk-epler"

Marinerte epler kan gjøres på mange måten, men er en veldig kreativ måte å få et fint spill i anretningen din. Legg de som et «mosaikk-mønster» og skap magi!